ČIK DA NE PROBATE Vatrena piletina s paradajzom i ljutim začinom samo za ljubitelje začinjenih aroma
S paradajzom i posebnim začinom igri čak i najobičnija’piletina dobije neodoljivu aromu koja nam otkriva svu raskoš letnjih boja, mirisa i ukusa
Vatrena piletina
Sastojci (za 4 osobe):
1-2 kašičice harise (mešavina čilija, belog luka i maslinovog ulja)
1 kašičica maslinovog ulja
1 kašičica sušenog origana
4 pileća fileta
250 g mini paradajza
50 g paprike bez koštica
crne masline
Priprema:
Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Pomešajte harisu sa maslinovim uljem i origanom i malo posolite. Pripremljenom smesom premazati piletinu. Zatim ga stavite na pleh, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta. Operite paradajz, a masline ocedite. Oba dodajte piletini i pecite još 10 minuta dok paradajz ne počne da puca, a meso bude pečeno do kraja. Poslužite sa mladim krompirom.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)