ČIK DA NE PROBATE Vatrena piletina s paradajzom i ljutim začinom samo za ljubitelje začinjenih aroma

Ivana Vujnović

08:06

Kulinarski globus 0

S paradajzom i posebnim začinom igri čak i najobičnija’piletina dobije neodoljivu aromu koja nam otkriva svu raskoš letnjih boja, mirisa i ukusa

vatrena piletina
Shutterstock

 

Vatrena piletina

Sastojci (za 4 osobe):

1-2 kašičice harise (mešavina čilija, belog luka i maslinovog ulja)

1 kašičica maslinovog ulja

1 kašičica sušenog origana

4 pileća fileta

250 g mini paradajza

50 g paprike bez koštica

crne masline

Priprema:

Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Pomešajte harisu sa maslinovim uljem i origanom i malo posolite. Pripremljenom smesom premazati piletinu. Zatim ga stavite na pleh, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta. Operite paradajz, a masline ocedite. Oba dodajte piletini i pecite još 10 minuta dok paradajz ne počne da puca, a meso bude pečeno do kraja. Poslužite sa mladim krompirom.

 

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading