ČIK DA NE PROBATE Vatrena piletina s paradajzom i ljutim začinom samo za ljubitelje začinjenih aroma
S paradajzom i posebnim začinom igri čak i najobičnija’piletina dobije neodoljivu aromu koja nam otkriva svu raskoš letnjih boja, mirisa i ukusa
Vatrena piletina
Sastojci (za 4 osobe):
1-2 kašičice harise (mešavina čilija, belog luka i maslinovog ulja)
1 kašičica maslinovog ulja
1 kašičica sušenog origana
4 pileća fileta
250 g mini paradajza
50 g paprike bez koštica
crne masline
Priprema:
Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Pomešajte harisu sa maslinovim uljem i origanom i malo posolite. Pripremljenom smesom premazati piletinu. Zatim ga stavite na pleh, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta. Operite paradajz, a masline ocedite. Oba dodajte piletini i pecite još 10 minuta dok paradajz ne počne da puca, a meso bude pečeno do kraja. Poslužite sa mladim krompirom.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)