ČIK DA NE PROBATE Vatrena piletina s paradajzom i ljutim začinom samo za ljubitelje začinjenih aroma

Trpeza/I.V.

08:06

Kulinarski globus 0

S paradajzom i posebnim začinom igri čak i najobičnija’piletina dobije neodoljivu aromu koja nam otkriva svu raskoš letnjih boja, mirisa i ukusa

vatrena piletina
Shutterstock

 

Vatrena piletina

Sastojci (za 4 osobe):

1-2 kašičice harise (mešavina čilija, belog luka i maslinovog ulja)

1 kašičica maslinovog ulja

1 kašičica sušenog origana

4 pileća fileta

250 g mini paradajza

50 g paprike bez koštica

crne masline

Priprema:

Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Pomešajte harisu sa maslinovim uljem i origanom i malo posolite. Pripremljenom smesom premazati piletinu. Zatim ga stavite na pleh, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta. Operite paradajz, a masline ocedite. Oba dodajte piletini i pecite još 10 minuta dok paradajz ne počne da puca, a meso bude pečeno do kraja. Poslužite sa mladim krompirom.

 

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading