NAJUKUSNIJI RUČAK Špageti sa piletinom i spanaćem u neodoljivom bogatom sosu

Vesna Vukadinović

19:00

Kulinarski globus 0

Piletina je uvek odličan izbor, posebno kada su paste u pitanju. Uz dodatak kremastog sosa i povrća ova pasta postaće vam omiljena.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

2 pileća filea

500 g špageta

200 ml pavlake za kuvanje

200 g svežeg spanaća

1 kašičica mlevene paprike

2 čena belog luka

1 kašičica soli

2 kašike putera

4 suva paradajza

Priprema:

Meso isecite na filete i začinite paprikom i solju. Ispržite ih na zagrejanom puteru. Izvadite ih, a u istom tiganju prodinstajte iseckan beli luk, dodajte suv paradajz i pavlaku za kuvanje. Ostavite da se kuva oko pet minuta. Dodajte spanać i kuvajte još toliko. Vratite meso i ostavite 2-3 minuta. Testeninu skuvajte po uputstvu sa kesice, izvadite na tanjir, odozgo stavite meso i prelijte umakom.

Komentari (0)