NAJUKUSNIJI RUČAK Špageti sa piletinom i spanaćem u neodoljivom bogatom sosu

Vesna Vukadinović

19:00

Kulinarski globus 0

Piletina je uvek odličan izbor, posebno kada su paste u pitanju. Uz dodatak kremastog sosa i povrća ova pasta postaće vam omiljena.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

2 pileća filea

500 g špageta

200 ml pavlake za kuvanje

200 g svežeg spanaća

1 kašičica mlevene paprike

2 čena belog luka

1 kašičica soli

2 kašike putera

4 suva paradajza

Priprema:

Meso isecite na filete i začinite paprikom i solju. Ispržite ih na zagrejanom puteru. Izvadite ih, a u istom tiganju prodinstajte iseckan beli luk, dodajte suv paradajz i pavlaku za kuvanje. Ostavite da se kuva oko pet minuta. Dodajte spanać i kuvajte još toliko. Vratite meso i ostavite 2-3 minuta. Testeninu skuvajte po uputstvu sa kesice, izvadite na tanjir, odozgo stavite meso i prelijte umakom.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading