TRADICIONALNA TURSKA PICA Nema joj ravne, pokrila celu lepezu božanstvenih ukusa

Ana Klikovac

12:17

Kulinarski globus 0

Jedinstven ukus Lahmadžuna...

Pica
Printscreen/YouTube/Middle Eats

Lahmadžun, takođe poznat kao turska pica je začinjeno tursko jelo od mešavine govedine i namaza na tankoj kori.

Tradicionalno se jede uz salatu i crvene ljute papričice.

Evo kako da napravite tursku picu i uživate u ovom pikantnom jelu:

Sastojci potrebni za koru:

5 šoljica belog brašna
1 ½ šolje mleka (ili vode, ali ako koristite mleko, kora će dobiti lepu zlatnu boju)
četvrtina šolje ulja
3 kašike soli
1 kašika šećera
10 g kvasca

Za začinjenu govedinu:

450 g mlevene govedine
1 crvena paprika
zeleni biber
2 paradajza
1 velika glavica crnog luka
1 kašika paradajza
1 ½ kašika kumina
1 ½ kašika bibera
3 kašike soli
seckani peršun
petina šolje maslinovog ulja

Priprema:

Da pripremite koru, stavite sve sastojke u činiju i izmešajte. Mesite testo 5 minuta, a zatim ostavite da odstoji 2 sata.
Stavite papriku, paradajz, luk i peršun u blender. Kada dobijete jedinstvenu mešavinu, dodajte meso zajedno sa paradajz pireom i začinima i napravite lepu mešavinu.
Od odstajalog testa napravite loptice koje su nešto veće od ping-pong loptice. Pospite ih sa malo brašna po površini i od svake loptice oklagijom razvucite koru. Kašikom naneti smesu od mesa, a zatim stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite od 5 do 10 minuta.
Kada je Lahmadžun gotov, naprskajte ga sokom od limuna i dodajte zelenu salatu. Ako želite, savijte ga u rolnu i uživajte u eksploziji ukusa.

 

Komentari (0)

Loading