KROMPIRI NA MEDITERANSKI NAČIN Krompirići spremljeni tako da mogu da se jedu kao glavno jelo
Krompirići koji su odlični kao prilog, ali i kao grickalica uz film, sa začinima koji mirišu na more.

Sastojci
4 krompira
soli (po potrebi)
crni mleveni biber
grančica svežeg ruzmarina
grančica sveže majčine dušice
4 listića sveže žalfije
2 čena belog luka
50 gr putera
3 kašičice maslinovog ulja
Priprema
Operite i ogulite krump
Krompire presecite na pola i stavite ih da se kuvajui. Neka se krčkaju 5-7 minuta u kipućoj vodi. Razlog zbog kojeg kuvamo prvo krompire je taj da omekšamo spoljašnji sloj zahvaljujući čemu ćemo kasnije dobiti predivnu hrskavu koricu.
U međuvremenu kad kuvate krumpire u posudu gde ćete ih peči dodajte maslinovo ulje, 50 g putera te dodajte začine. Beli luk ne morate da čistite jer ukoliko ga ostavite u svojoj ljusci tokom pečenja neće izgoriti i dobićete predivan slatkast ukus koji će vas oduševiti.
Zatim sam dodajte grančicu ruzmarina i majčine dušice i par listova žalfije. Ukoliko niste skloni korišćenju žalfije važno je napomenuti da se radi o predivnom začinu koji kad se ispeče gubi svoj prepoznatljiv miris ali ga predaje vašim krompirićima.
Ocedite krompire nakon 7 min kuvanja, posolite i poparite. Budite oprezni , vreli su. Nemojte se prepasti što nisu mekani. Nije nam cilj da budu mekani. Već da ih laganim kuvanjem u kipućoj vodi pripremimo za pečenje. Uzmite hvataljke i poslažite ih najvećom površinom prema dole kako bi dobili njihovu zanosnu i prepoznatljivu boju. Stavite ih da se puku na 180 C- 40 min. Nakon 30 min pečenja okrenite ih na drugu stranu da dobiju predivnu boju s druge strane.

SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.

HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji super idu uz čaj
Mirisni i ukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.

NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)