KOREJSKE ĆUFTE Od samo 5 sastojaka napravite ukusne ćufte koje možete i da zamrznete

Anđela Jovanović

14:02

Kulinarski globus 0

Pripremite mesne ćufte od samo 5 sastojaka, a koje možete i da zamrznete i ostavite za kasnije.

ćufte
Shutterstock

Sastojci

  • 500 g mlevene junetine
  • 10 usitnjenih slanih krekera
  • 2-3 mlada luka
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice vegete

Priprema

Rernu zagrejte na 220 °C.

U velikoj činijii pomiešajte mlevenu junetinu, krekere, naseckani mladi luk, sitno narezani beli luk i vegetu.

Od pripremljene smese oblikujte 12 ćuftica i posložite na lim obložen papirom za pečenje.

Pecite ih oko 15 minuta, odnosno dok ne porumene. Korejske ćufte poslužite tople s kuvanim nudlama ili basmati pirinčem prelivene soja sosom.

Savet

Ostatke mesnih ćufti možete smrznuti i kad želite zagrejati u rerni na 180°C te poslužiti.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading