KOREJSKE ĆUFTE Od samo 5 sastojaka napravite ukusne ćufte koje možete i da zamrznete

Anđela Jovanović

14:02

Kulinarski globus 0

Pripremite mesne ćufte od samo 5 sastojaka, a koje možete i da zamrznete i ostavite za kasnije.

ćufte
Shutterstock

Sastojci

  • 500 g mlevene junetine
  • 10 usitnjenih slanih krekera
  • 2-3 mlada luka
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice vegete

Priprema

Rernu zagrejte na 220 °C.

U velikoj činijii pomiešajte mlevenu junetinu, krekere, naseckani mladi luk, sitno narezani beli luk i vegetu.

Od pripremljene smese oblikujte 12 ćuftica i posložite na lim obložen papirom za pečenje.

Pecite ih oko 15 minuta, odnosno dok ne porumene. Korejske ćufte poslužite tople s kuvanim nudlama ili basmati pirinčem prelivene soja sosom.

Savet

Ostatke mesnih ćufti možete smrznuti i kad želite zagrejati u rerni na 180°C te poslužiti.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading