KOREJSKE ĆUFTE Od samo 5 sastojaka napravite ukusne ćufte koje možete i da zamrznete
Pripremite mesne ćufte od samo 5 sastojaka, a koje možete i da zamrznete i ostavite za kasnije.
Sastojci
- 500 g mlevene junetine
- 10 usitnjenih slanih krekera
- 2-3 mlada luka
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice vegete
Priprema
Rernu zagrejte na 220 °C.
U velikoj činijii pomiešajte mlevenu junetinu, krekere, naseckani mladi luk, sitno narezani beli luk i vegetu.
Od pripremljene smese oblikujte 12 ćuftica i posložite na lim obložen papirom za pečenje.
Pecite ih oko 15 minuta, odnosno dok ne porumene. Korejske ćufte poslužite tople s kuvanim nudlama ili basmati pirinčem prelivene soja sosom.
Savet
Ostatke mesnih ćufti možete smrznuti i kad želite zagrejati u rerni na 180°C te poslužiti.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)