NAJPOZNATIJA ITALIJANSKA SUPA: Dodajte joj paradajz i testeninu za pravi tradicionalni minestrone ukus
Tradicionalna italijanska minestrone supa u nekoliko koraka.
Sastojci
za 4 osobe
- 50 g pančete (ili slanine)
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 srednji luk
- 1 čen belog luka
- 1 šargarepa
- 2 stabljike celera
- 2 kašičice paste od povrća
- 1 list lovora
- morska so
- crni biber
- 230 g belog pasulja
- 400 g seckanog paradajza
- 120 g sitnije testenine
- narendani parmezan
Priprema
U zagrejanu posudu bez ulja stavite pančetu narezanu na kockice i popržite dok se masnoća ne počne topiti.
Dodajte maslinovo ulje i luk narezan na komade. Popecite dok ne omekša pa dodajte izmeljan beli luk, šargarepu narezanu na kockice i sitno naseckani celer.
Nastavite zagrevati dok povrće ne omekša. Ulijte 1 litar vode, dodajte pastu od povrća, lovorov list, so i mleveni crni biber. Zagrejte do vrenja pa smanjite vatru.
Dodajte oceđen i ispran pasulj, isecak paradajz i testeninu. Nastavite kuvati dok testenina nije gotova. Poslužite u posudama s narendanim parmezanom.
Savet
Za još bogatiji minestrone koristite bilo koje sezonsko povrće po želji.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)