NAJPOZNATIJA ITALIJANSKA SUPA: Dodajte joj paradajz i testeninu za pravi tradicionalni minestrone ukus

Anđela Jovanović

15:10

Kulinarski globus 0

Tradicionalna italijanska minestrone supa u nekoliko koraka.

NAJPOZNATIJA ITALIJANSKA SUPA: Dodajte joj paradajz i testeninu za pravi tradicionalni minestrone ukus
pixabay

Sastojci

za 4 osobe

  • 50 g pančete (ili slanine)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 stabljike celera
  • 2 kašičice paste od povrća
  • 1 list lovora
  • morska so
  • crni biber
  • 230 g belog pasulja
  • 400 g seckanog paradajza
  • 120 g sitnije testenine
  • narendani parmezan

 

Priprema

U zagrejanu posudu bez ulja stavite pančetu narezanu na kockice i popržite dok se masnoća ne počne topiti.

Dodajte maslinovo ulje i luk narezan na komade. Popecite dok ne omekša pa dodajte izmeljan beli luk, šargarepu narezanu na kockice i sitno naseckani celer.

Nastavite zagrevati dok povrće ne omekša. Ulijte 1 litar vode, dodajte pastu od povrća, lovorov list, so i mleveni crni biber. Zagrejte do vrenja pa smanjite vatru.

Dodajte oceđen i ispran pasulj, isecak paradajz i testeninu. Nastavite kuvati dok testenina nije gotova. Poslužite u posudama s narendanim parmezanom.

Savet

Za još bogatiji minestrone koristite bilo koje sezonsko povrće po želji.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading