NAJPOZNATIJA ITALIJANSKA SUPA: Dodajte joj paradajz i testeninu za pravi tradicionalni minestrone ukus
Tradicionalna italijanska minestrone supa u nekoliko koraka.

Sastojci
za 4 osobe
- 50 g pančete (ili slanine)
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 srednji luk
- 1 čen belog luka
- 1 šargarepa
- 2 stabljike celera
- 2 kašičice paste od povrća
- 1 list lovora
- morska so
- crni biber
- 230 g belog pasulja
- 400 g seckanog paradajza
- 120 g sitnije testenine
- narendani parmezan
Priprema
U zagrejanu posudu bez ulja stavite pančetu narezanu na kockice i popržite dok se masnoća ne počne topiti.
Dodajte maslinovo ulje i luk narezan na komade. Popecite dok ne omekša pa dodajte izmeljan beli luk, šargarepu narezanu na kockice i sitno naseckani celer.
Nastavite zagrevati dok povrće ne omekša. Ulijte 1 litar vode, dodajte pastu od povrća, lovorov list, so i mleveni crni biber. Zagrejte do vrenja pa smanjite vatru.
Dodajte oceđen i ispran pasulj, isecak paradajz i testeninu. Nastavite kuvati dok testenina nije gotova. Poslužite u posudama s narendanim parmezanom.
Savet
Za još bogatiji minestrone koristite bilo koje sezonsko povrće po želji.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)