KARI SA BUNDEVOM I SOČIVOM Stiže iz Indije, odgovaraće i ishrani ove grupe ljudi
Ako ste ljubitelji jake arome, pikantnog i začinjenog ukusa ovo čuveno indijsko jelo će vas oduševiti. Uživaćete u svakom zalogaju.

Potrebno je
bundeva - 500 g,
ljuta paprika - 1 komad, ne previše ljuta
beli luk - 2 čena
paradajz pire - 2 kašike ili kari pire (po želji)
bujon - 750 ml od povrća (može i voda)
luk - 1 glavica
ulje - 1 kašika / maslinovo ulje
crveno sočivo - 250 g
paradajz - 400 g, konzerviran
pirinač - 250 g (basmati)
kokosovo mleko - 300 ml ili biljna pavlaka
so
biber - po ukusu
korijander - 6 strukova (može i suv)
Priprema
Oljuštite bundevu (može i sa korom), očistite je od unutrašnjosti i naseckajte na kockice.
Operite ljutu papriku i presecite je na pola po dužini. Naseckajte je na sitno. Oljuštite beli luk i izgnječite ga u presi.
Rastvorite kari pastu u približno 250 ml vode. Oljuštite luk i naseckajte ga na sitne kockice.
Zagrejte ulje u šerpi. Dinstajte luk, dok ne postane staklast. Dodajte bundevu, ljutu papriku i beli luk i pržite oko 5 minuta. Dodajte sočivo, paradajz, bujon i kari.
Poklopite i ostavite da se kuva oko 20 minuta, a u međuvremenu skuvajte pirinač u slanoj vodi, prema uputstvu sa pakovanja.
Promešajte kokosovo mleko i kari i začinite sa malo soli i bibera.
Operite korijander i otkinite listove sa stabla.
Poslužite vegan kari sa sočivom i bundevom u tanjirima i pospite ga korijanderom.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)