ENGLESKA PASTIRSKA PITA Osmišljena za uživanje a miriše na nedelju
Tradicionalna engleska pita podseća na musaku, a u osnovi se sastoji od dva dela – baze od mlevenog mesa dinstanog u sosu i povrća, nekada pečuraka, koje se prekrije debljim slojem pire krompira. Po originalnom, britanskom receptu koristi se jagnjeće meso, ali možete bilo koje mleveno meso. Sočan nadev završava hrskavom koricom, zbog čega ćete uzeti parče više

Potrebno je
- velika glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 600 g mlevenog mesa
- 2 do 3 šargarepe
- 1 do 2 šake graška
- so, suvi začin, biber (ako imate malo dete, izostavite biber ili ga stavite veoma malo)
- ulje
- mlevena začinska paprika
- kašičica šećera
Za pire:
- 1 kg krompira
- 2 do 3 kašičice putera
- oko 100 ml mleka (više nego kada se uobičajeno pravi pire krompir)
Priprema:
Izdinstajte crni i beli luk na ulju, pa dodajte meso i začine, a zatim šargarepu i grašak. Kada meso postane braonkasto, znači da je gotovo. Odvojeno pripremite krompir pire, ali s većom količinom mleka nego inače. U podmazani pleh stavite smesu od mesa, a preko nje pire. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

BOSANAC ZGROZIO REGION! Posle finala pljunuo hrvatskog reprezentativca (VIDEO)

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Srbi sa KiM na putu ka Beogradu, konačno ogrejalo sunce; Mićović: Nije nimalo lako, ali nastavljamo FOTO/VIDEO

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

Masakr za masakrom; Rat je eskalirao

Najmoderniji komplet sezone! Dženifer Lopez u moćnoj kombinaciji za poslovne žene - stilizovana od glave do pete (FOTO)

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

NAJBOLjI ROŠTILjSKI UŠTIPCI: Tradicionalni recept sa juga Srbije

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PIŠINGER OBLANDE Desert iz Beča koji osvaja ukusom od 1852.godine
Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.
Komentari (0)