REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika
Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

Potrebno je
Možda vas zanima:

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 4 jaja
- 250 g šećera
- 250 g jogurta
- 100 g putera
- 50 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- 400 g brašna
za sirup
- 700 g šećera
- 500 ml vode
- 2 kašike limunovog soka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja umutite sa šećerom, jogurtom, uljem i rastopljenim puterom. Onda dodajte prašak za pecivo i brašno i opet umutite. Smesu preručite u uljem obloženu tepsiju. Pecite 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpi kuvajte šećer, vodu i limunov sok, oko 15 minuta na srednjoj temperaturi. Prohlađen kolač prelijte mlakim sirupom, secite i služite.

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

Ovo vam niko neće reći: Šok priznanje trgovaca, akcije su prevara, a evo kad stvarno treba kupovati meso

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

DVA KILOGRAMA KUPUSA PO CENI KILOGRAMA MESA Beograđanka povrće platila 700 dinara

MESEC SE POLAKO UDALJAVA OD ZEMLJE – POSLEDICE BI MOGLE BITI NEZAMISLIVE "Planeta će početi da posrće"

(VIDEO) Snimak iz Ukrajine zaprepastio celu planetu! "Neka su Rusi pobili decu, ako su roditelji izbegli mobilizaciju..."

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo
TRAGEDIJA: Srušio se krov noćnog kluba tokom nastupa poznatog pevača - POGINULO najmanje 13 osoba

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)