AKO STE ANEMIČNI JEDITE OVO Potpuno prirodni načini da povećate gvožđe i izbegnete simptome
Konzumiranjem određenih namirnica možete da pojačate krvnu sliku i smanjite malokrvnost.
Namirnice bogate gvožđem
Zeleno lisnato povrće
Ako imate problem sa anemijom najbolje je da jedete spanać. Oko 100 g sirovog spanaća sadrži 2,7 mg gvožđa ili 15% dnevne vrednosti. Takođe, sadrži dosta vitamina C koji poboljšava apsorpciju gvožđa.
Mahunarke
Probleme sa anemijom mogu da ublaže i pasulj, sočivo, grašak i soja, a možete da ih konzumirate i u danima posta, ili ako ste vegetarijanac.
Tamna čokolada
Tamna čokolada sa visokim procentom kakaoa (oko 70% ili više), može da sadrži značajnu količinu gvožđa, Na 100 g tamne čokolade može da sadrži između 12 i 17 mg gvožđa, što je otprilike 60-90% dnevne potrebe za gvožđem.
Napomena: Važno je da obratite pažnju na količinu koju unosite, zbog kalorija i masti.
Možda vas zanima:
NAJČEŠĆE GREŠKE KOD PRAVLJENJA SLAVSKOG KOLAČA Omaknu se i iskusnim domaćicama, a ovo je razlog
Kako da slavski kolač ne popuca po površini, pročitajte u nastavku.
ODMASTITE POSUDE ZA TREN OKA Bez mučenja i struganja, a blistaće se kao nove
Lako uklonite tvrdokorno ulje iz tiganja i očistite zagorelu hranu sa površine posuđa.
OČISTITE REŠETKE ŠPORETA BEZ MUKE I RIBANJA Potrebna vam je samo ova namirnica, a nije soda bikarbona
Jednostavna namirnica bez koje mnogi ne započinju jutro očistiće rešetke začas.
DODAJTE OVO U PASULJ I RECITE ZBOGOM NADUTOSTI Jednostavan trik koji svaki put uspe
Ako i vas muli problem nadutosti stomaka kada jedete pasulj, primenite ovaj koristan savet.
KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM Neodoljivo pecivo idealno za doručak ili užinu, uz jogurt ili kiselo mleko
Mekane i sočne, najbolje stavite duplu meru.
ŽITO BOMBICE Slatki zalogajčići koji se tope u ustima, a nestaće sa stola čim se postave
Žito na drugačiji način oduševiće goste.
ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
KAD KUVAJTE KAFU NEMOJTE DA RADITE OVO 4 najčešće greške i kako da ih otklonite, ukus će biti savršen
Ako kafu previše mešate ubićete joj ukus, ali i druge česte greške koje domaćice prave pri pripremi omiljenog napitka.
KAFANSKI SMUĐ ORLI Beogradski šef kuhinje otkrio tajnu kako da bude slasan i hrskav
Šef kuhinje Vanja Puškar otkrio je pre nekoliko godina tajnu savršenog smuđ orlija.
Komentari (0)