NAJČEŠĆE GREŠKE KADA PRAVITE GIBANICU Zbog ovoga nije vazdušasta i mekana, a ukus je nikad bolji

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Ako želite da gibanica bude savršena, primenite ove jednostavne trikove.

gibanica
Shutterstock

Stavite u već zagrejanu rernu

Zagrejte rernu na 220 stepeni pre nego što počnete da pripremate gibanicu.

Izaberite kvalitetnije kore

Odvojite oko sat vremena za pripremu gibanice. Potrudite se da kore budu kvalitetnije, jer za dobar ukus potrebno je da budu hrskave i vazdušaste, a polovina je u kvalitetu sira.

Kore držite van frižidera i ostavljate izložene

Pita će imati gumenast ukus ako kore budete držali van frižidera. Obavezno ih pokrijte vlažnom krpom kako se ne bi osušile.

Radite s vlažnim rukama

Kada radite sa korama potrebno je da ruke budu suve, takođe nemojte da koristite ni previše brašna.

 

@moja.trpeza Insalata Tricolore Sastojci: 100g rukole Par čeri paradajza 50g mocarele Pola limuna So, ulje Priprema: U posudu stavite rukolu, dodajte so, malo limuna i ulja, pa promešajte. Služite u tanjiru, a preko stavite čeri paradajz i mocarelu. Uživajte u brzoj i ukusnoj salati! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading