NAJČEŠĆE GREŠKE KADA PRAVITE GIBANICU Zbog ovoga nije vazdušasta i mekana, a ukus je nikad bolji
Ako želite da gibanica bude savršena, primenite ove jednostavne trikove.
Stavite u već zagrejanu rernu
Zagrejte rernu na 220 stepeni pre nego što počnete da pripremate gibanicu.
Izaberite kvalitetnije kore
Odvojite oko sat vremena za pripremu gibanice. Potrudite se da kore budu kvalitetnije, jer za dobar ukus potrebno je da budu hrskave i vazdušaste, a polovina je u kvalitetu sira.
Kore držite van frižidera i ostavljate izložene
Pita će imati gumenast ukus ako kore budete držali van frižidera. Obavezno ih pokrijte vlažnom krpom kako se ne bi osušile.
Radite s vlažnim rukama
Kada radite sa korama potrebno je da ruke budu suve, takođe nemojte da koristite ni previše brašna.
Možda vas zanima:
BRZA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Omiljena srpska pita po receptu baka Dobrile, nikad sočnija
Sočna pita sa sirom oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆA GIBANICA Kao osmišljena za savršenu večeru, a najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna gibanica oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Hrskavih kora i sočnog nadeva, savršena za početak dana
Sočna pita sa gotovim korama uspeće svima, a voleće je i oni izbirljivi.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
STARINSKA POPARA Preukusno jelo koje miriše na bakinu kuhinju i budi nostalgiju
Jednostavno jelo nekada su pravile sve domaćice, a pravi se lako.
FRANCUSKI SPECIJALITET RAJ ZA NEPCA Supa od luka za prave gurmane, a aromatična i ukusna
Aromatična i drugačija, pravićete stalno.
STARINSKI RECEPT ZA PASULJ Sočno jelo neodoljivog ukusa, po receptu iz stare mamine sveske
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
GURMANSKE SIR BOMBICE Slasno predjelo koje će svi obožavati, a prave se lako
Neodoljive i slasne, savršene za slavsku trpezu.
Komentari (0)