BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
Potrebno je
- 400 g kokošijeg ili pilećeg mesa
- 200 g korenastog povrća ( šargarepa, peršun, celer )
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 20 g sušene bamje
- 1 žumance
- 50 g kajmaka
- pola limuna
- 1 lovorov list
- malo soli
- malo bibera
Priprema
Operite meso pa ga stavite u lonac i nalijte vode. Posolite i dodajte očišćenu šargarepu, peršun, celer i lovor. Kada se meso skuva, odvojite ga od kostiju i iseckajte na kockice. Procedite supu. Zatim iseckajte i kuvanu šargarepu, peršun i celer. Propržite brašno na zagrejanom maslacu pa zalijte supom i kuvajte 15 ak minuta. Umešajte meso i povrće pa kuvajte. Potom skinite sa šporeta i pustite da se prohladi. Odvojeno skuvajte bamiju u vodi s malo limunovog soka. Ocedite, properite i dodajte u čorbu. U jednoj posudi razmutite žumance sa kajmakom, umešajte ga u čorbu i dodajte limunov sok. Umešajte i malo maslaca pa pobiberite.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Sipaćete tanjir više
Kraljica među čorbama, za sve svečane prilike.
BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama koja krepi organizam u trenu, za svaku svečanu trpezu
Zagrejaće vam dušu i telo, a nema ko je ne voli.
SVETOGORSKA ČORBA Pogodna za dane strogog posta, a ukusna i drugačija
Služite toplu, uz krišku hleba ili proju.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)