BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.

begova čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g kokošijeg ili pilećeg mesa
  • 200 g korenastog povrća ( šargarepa, peršun, celer )
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 20 g sušene bamje
  • 1 žumance
  • 50 g kajmaka
  • pola limuna
  • 1 lovorov list
  • malo soli
  • malo bibera

Priprema

Operite meso pa ga stavite u lonac i nalijte vode. Posolite i dodajte očišćenu šargarepu, peršun, celer i lovor. Kada se meso skuva, odvojite ga od kostiju i iseckajte na kockice. Procedite supu. Zatim iseckajte i kuvanu šargarepu, peršun i celer. Propržite brašno na zagrejanom maslacu pa zalijte supom i kuvajte 15 ak minuta. Umešajte meso i povrće pa kuvajte. Potom skinite sa šporeta i pustite da se prohladi. Odvojeno skuvajte bamiju u vodi s malo limunovog soka. Ocedite, properite i dodajte u čorbu. U jednoj posudi razmutite žumance sa kajmakom, umešajte ga u čorbu i dodajte limunov sok. Umešajte i malo maslaca pa pobiberite. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading