BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.

Potrebno je:
- 1 litar vode
- veza zeleni ili 3 šargarepe, 2 peršuna i koren paštrnaka
- 1 veći praziluk
- 20 g bamije
- 400 g telećeg mesa isečenog na kockice
- 400 g pilećeg mesa isečenog na kockice
- 3 listića lovora
- 1 kašika brašna
- malo vode i jogurta
- so, biber
- 100 ml pavlake
- 1 jaje
- muskatni oraščić
- 2 veze peršunovog lišća
- limunov sok
Priprema:
Šargarepu, peršun, praziluk i paškanat očistite pa isecite na krupnije kocku. U veću šerpu nalijte litar vode, pa dodajte povrće, meso isečeno na kocke i lovor. Kuvajte dva do tri sata na tihoj vatri. Zrna bamije spustite u rešetku pa je položite u čorbu da se zrna skuvaju. Zatim ih procedite i ostavite sa strane. Dolivajte vodu po potrebi, pa procedite čorbu a povrće izblendajte u blenderu. Zasebno sjedinite jogurt, jaje, so, biber i brašno. Umutite dobro da ne bude grudvica. Potom vratite blendano povrće u lonac sa čorbom, kao i skuvano meso. Umešajte sos od brašna i jogurta pa lagano promešajte dok se ne zgusne. Umešajte bamiju, pavlaku i malo rendanog muskatnog oraha. Pospite obilno čorbu seckanim peršunom pa sipajte limunov sok.
Možda vas zanima:

ČORBA OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, kao savršena za hladne dane
Fenomenalna čorba oduševiće sve koji budu probali.

PASTIRSKA ČORBA Predjelo koje govori 1000 jezika, po receptu kuvara Milovana Miće Stojanovića iz 1982
Sočna čorba iz knjige Veliki srpski kuvar Milovana Miće Stojanovića raspametiće sve gurmane, a prvi put je nastala za otvaranje SC Kopaonik 1982.godine.

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.

BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.

ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA Savršeni namaz za kroasane i deserte, ovakav do sada niste jeli
Krem čuvajte u frižideru do dve nedelje.

MAFINI SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Prave se lako, a pojedu brzo i uspevaju BAŠ svima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

FENOMENALNA OBLANDA Trebaće vam samo 4 sastojka, a nikad slađa
Najbolje da oblandu napravite dan ranije, biće ukusnija i lakše će da se seče.

GURMANSKA PROJA SA ČVARCIMA Fenomenalna i slasna, pravi raj za nepca
Služite uz jogurt.

ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert koji će vas zasladiti u momentu
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)