BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.

begova čorba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 litar vode
  • veza zeleni ili 3 šargarepe, 2 peršuna i koren paštrnaka
  • 1 veći praziluk
  • 20 g bamije
  • 400 g telećeg mesa isečenog na kockice
  • 400 g pilećeg mesa isečenog na kockice
  • 3 listića lovora
  • 1 kašika brašna
  • malo vode i jogurta
  • so, biber
  • 100 ml pavlake
  • 1 jaje
  • muskatni oraščić
  • 2 veze peršunovog lišća
  • limunov sok

Priprema:

Šargarepu, peršun, praziluk i paškanat očistite pa isecite na krupnije kocku. U veću šerpu nalijte litar vode, pa dodajte povrće, meso isečeno na kocke i lovor. Kuvajte dva do tri sata na tihoj vatri. Zrna bamije spustite u rešetku pa je položite u čorbu da se zrna skuvaju. Zatim ih procedite i ostavite sa strane. Dolivajte vodu po potrebi, pa procedite čorbu a povrće izblendajte u blenderu. Zasebno sjedinite jogurt, jaje, so, biber i brašno. Umutite dobro da ne bude grudvica. Potom vratite blendano povrće u lonac sa čorbom, kao i skuvano meso. Umešajte sos od brašna i jogurta pa lagano promešajte dok se ne zgusne.  Umešajte bamiju, pavlaku i malo rendanog muskatnog oraha. Pospite obilno čorbu seckanim peršunom pa sipajte limunov sok.

@moja.trpeza Sočne čokoladne bombice Sastojci: 100g cornfleksa 200g petit keksa 50g urmi 1 banana Čaša mleka 50g višanja 2 kašičice kakaa Priprema: U posudu stavite petit keks, cornfleks, urme i mleko, pa sve blendirajte. Dodajte kakao i dobro sjedinite smesu. Formirajte loptice, punite ih višnjama i uvaljajte u preostali cornfleks. Stavite na tanjir, ukrasite po želji i ostavite da se ohlade. Uživajte u brzom i jednostavnom receptu! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #sweet ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading