BEČKE KOCKE S MALINAMA Austrijski specijalitet mekan kao pamuk koji je obožavala carica Sisi
Kremast, sladak i čokoladan, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 kesica vanilin-šećer
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 kašike kakaoa
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
Za fil sa malinama:
- 2 kesice pudinga od vanile ili malina
- 500 g smrznutih malina
- 6 kašika šećera
- 100 ml vode
Za glazuru:
- 500 ml slatke pavlake
- 300 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi belanca umutite u čvrst šne, pa postepeno dodajte šećere. Potom dodajte jedno po jedno žumanca, ulje i mleko, uz neprestano mućenje. Umešajte brašno sa praškom za pecivo. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Za to vreme, izgnječite maline pa ih prokuvajte sa šećerom. Puding pomešajte sa vodom pa dodajte u sos od malina. Ostavite na ringli dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Prelijte preko pečene kore. Zagrejte pavlaku ali nemojte da provri, pa umešajte čokoladu i mešajte. Preko sloja sa malinama prelijte čokoladnu glazuru. Kolač ostavite u frižideru da se prohladi. Secite na kocke i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)