BEČKE KOCKE S MALINAMA Austrijski specijalitet mekan kao pamuk koji je obožavala carica Sisi

Izvor: Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Kremast, sladak i čokoladan, najbolje odmah stavite duplu meru.

bečke kocke s malinama
Shutterstock

Potrebno je

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 kesica vanilin-šećer
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 4 kašike kakaoa
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mleka

Za fil sa malinama:

  • 2 kesice pudinga od vanile ili malina
  • 500 g smrznutih malina
  • 6 kašika šećera
  • 100 ml vode

Za glazuru:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 300 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi belanca umutite u čvrst šne, pa postepeno dodajte šećere. Potom dodajte jedno po jedno žumanca, ulje i mleko, uz neprestano mućenje. Umešajte brašno sa praškom za pecivo.  U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Za to vreme, izgnječite maline pa ih prokuvajte sa šećerom. Puding pomešajte sa vodom pa dodajte u sos od malina. Ostavite na ringli dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Prelijte preko pečene kore. Zagrejte pavlaku ali nemojte da provri, pa umešajte čokoladu i mešajte. Preko sloja sa malinama prelijte čokoladnu glazuru. Kolač ostavite u frižideru da se prohladi. Secite na kocke i služite. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading