BELA TOPLA ČOKOLADA Slatka i kremasta, poći će vam voda na usta
Zagrejaće vas u kišnim jesenjim danima, a uspeva svima.
Potrebno je
- 500 ml mleka
- 60 g bele čokolade
- štapić vanile
- štapić cimeta
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Presecite štapić od vanile napola po dužini. Izvadite semenke pa stavite u mleko, dodajte cimet i ostavite da provri. Zatim, skinite sa vatre, pa pustite da odstoji 20 minuta. Procedite pa mleko opet zagrejte. Dodajte belu čokoladu, i mešajte, sve dok se ne otopi. Sipajte toplu čokoladu u visoku čašu, pa dekorišite umućenom slatkom pavlakom. Služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TOPLA ČOKOLADA SA TAHINJEM Mirisni spoj u neodoljivom napitku, pravićete stalno
Fenomenalan napitak u aromatičnom spoju sa tahinijem i kardamomom.
NAJSLAĐA BELA TOPLA ČOKOLADA Za lepo druženje sa prijateljima, ukusa koji priča priče
Zagrejaće vas u trenu, a priprema je jednostavna.
BELA TOPLA ČOKOLADA Neodoljivi zimski napitak kao osmišljen za lepo veče sa prijateljima
Zasladite se uz omiljeni napitak, po receptu bez mane.
DOMAĆI LEDENI ČAJ OD BRESKVE Potpuno prirodan, a gotov za 20 minuta, osvežava i hladi
Još ukusniji, a mnogo zdraviji od kupovnog.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)