PAPULA KOJU JE OBOŽAVAO VOŽD KARAĐORĐE Može da bude i posna i mrsna, a ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Fenomanalno jelo držaće vas dugo sitim.

karađorđeva papula
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g belog pasulja
  • 1 kašika masti
  • 2 kašike čvaraka
  • so, biber, beli luk

Priprema
Vožd je bio veoma umeren u jelu i piću. U ono doba se u Šumadiji pravila i posna i mrsna papula. U oba slučaja beli pasulj, onaj krupniji, nalijte hladnom vodom koja se baci kad provri. U drugoj vodi pasulj kuvajte sve dok se zrna ne raskuvaju. Tečnost sačuvajte za dobru čorbu, a oceđeni pasulj dobro izgnječite viljuškom ili istucite drvenim tučkom. U ovako napravljeni pire dodajte so, tucani beli luk, a sve začinite uljem - ako se priprema posna papula. Ako se pravi mrsna papula, prelijte je rastopljenom mašću u kojoj ima i ostataka čvaraka.

 

Možda vas zanima:

losos sa terijaki sosom

MARINIRANI LOSOS ZA VITAK STAS Recept Stanije Dobrojević za savršen ručak

13:00

6 oktobar, 2024

Sezonski recepti

Stanija Dobrojević, učesnica rijalitija, diplomirani ekonomista, manekenka i starleta, poznata je kao neko ko izuzetno vodi računa o izgledu. Pored redovnih treninga, pažljivo bira šta će se naći na dnevnom jelovniku, što ide u prilog tome da ima besprekornu liniju. Svi koji su probali recept za ovo brzo, a ukusno jelo s lososom i terijakijem kažu da bolje nisu jeli.

losos sa terijaki sosom

MARINIRANI LOSOS ZA VITAK STAS Recept Stanije Dobrojević za savršen ručak

13:00

6 oktobar, 2024

Sezonski recepti

Stanija Dobrojević, učesnica rijalitija, diplomirani ekonomista, manekenka i starleta, poznata je kao neko ko izuzetno vodi računa o izgledu. Pored redovnih treninga, pažljivo bira šta će se naći na dnevnom jelovniku, što ide u prilog tome da ima besprekornu liniju. Svi koji su probali recept za ovo brzo, a ukusno jelo s lososom i terijakijem kažu da bolje nisu jeli.

Komentari (0)

Loading