GREŠKE KADA KUVATE TESTENINU Promenite ovo i biće sočna i mekana umesto lepljiva i prekuvana
Iako deluje jednostavno skuvati testeninu dešava se da se zalepi za šerpu ili bude gnjecava.

Ako želite da pasta bude savršena potrebno je da dobro skuvate testeninu.
Možda vas zanima:

TRIKOVI ZA NAJBOLJU TESTENINU Biće ukusna i slasna, a pasta nikad bolja
Trikovi iskusnih domaćica za najbolju testeninu.

SAVETI ZA SAVRŠENO BELO MESO Umesto gumeno biće mekano i sočno
Primenite jednostavne trikove kako da belo meso bude mekano i ukusno.

BRZO I LAKO OČISTITE ZAGORELE ŠERPE Sijaće se kao nove, a treba vam samo 1 namirnica
Primenite ovaj jednostavni trik, šerpe će biti kao nove.

OČISTITE REŠETKE OD RERNE OČAS POSLA Trebaju vam samo ove jeftine namirnice, a trik provereno radi
Jednostavan trik iskusnih domaćica očistiće rešetke od rerne začas.
Evo koje su najčešće greške zbog kojih vaše jelo nije kako treba
Ne stavljate so
Dodajte punu kašičicu soli na 4 litra vode, da testenina ne bi bila lepljiva ni premekana.
Sipate ulje u vodu
Nemojte da dodajete ulje u vodu-testenina će da postane klizava i sos se neće zadržati na njoj.
Ne mešate tokom kuvanja
Mešajte često testeninu, čim je dodate u posoljenu vodu, nekoliko puta tokom kuvanja. Kuvaće se ravomerno i neće da se lepi za šerpu.
Previše kuvate testeninu
Da bi imala orašast ukus testenina ne treba da se prekuva, već da zadrži čvrstinu i oblik.
Ispirate testeninu
Nemojte da ispirate pastu jer ćete tako da skinete i sloj skroba zadužen da pasta lepo upije sos.

POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.
Komentari (0)