MAFINI SA BUNDEVOM Sezonski desert za svaku svečanu priliku, mekan kao pamuk
U sočnom spoju sa bundevom, otopićete se od miline.
Potrebno je
- 1 šolja rendane bundeve
- 2 jaja
- pola šolje kukuruznog griza
- pola šolje pšeničnog brašna
- kafena kašičica cimeta
- pola kafene kašičice praška za pecivo
- 1 kafena kašičica vanilinog šećera
- 2 supene kašike jogurta
- pola šolje mleka
- 4 supene kašike ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte 2 jaja, rendanu bundevu, kukuruzni griz, pšenično brašno, jogurt, mleko i toliko ulja, vanilin šećer, kašičicu Varjačom sjedinite pa sipajte u kalup za mafine. Pecite mafine oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
.
.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI MAFINI Mekani kao duša, a uspeće i potpunim početnicima
Sočni i slatki, za pravo zadovoljstvo.
MAFINI SA BRESKVAMA Drugačiji a preukusni, za savršen početak dana
Nedoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)