MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.

mak kolač sa limunom
Shutterstock

Potrebno je

  • 320 g mekog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 50 g mlevenog maka
  • 3 jaja 
  • 220 g šećera
  • 190 ml ulja
  • 2 g soli
  • 100 g grčkog jogurta
  • 1 kašika rendane limunove kore
  • 60 ml soka od limuna
  • 140 ml mleka

Za glazuru

  • 60 g šećera u prahu
  • 3 kašike soka od limuna

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni.  U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i mleveni mak. U velikoj posudi umutite šećer, jaja i vanilin-šećer dok ne dobijete svetlu smesu. Umešajte ulje, so, grčki jogurt, mleko, te koru i sok od limuna. Postepeno dodajte pomešane suve sastojke.U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu i poravnajte. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite prohlađen kolač. Zasebno pomešajte šećer i limun, da dobijete glazuru. Dekorišite glazurom pa ostavite da se kolač dobro ohladi i stegne. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading