MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji
Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.
Potrebno je
- 320 g mekog brašna
- 10 g praška za pecivo
- 50 g mlevenog maka
- 3 jaja
- 220 g šećera
- 190 ml ulja
- 2 g soli
- 100 g grčkog jogurta
- 1 kašika rendane limunove kore
- 60 ml soka od limuna
- 140 ml mleka
Za glazuru
- 60 g šećera u prahu
- 3 kašike soka od limuna
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i mleveni mak. U velikoj posudi umutite šećer, jaja i vanilin-šećer dok ne dobijete svetlu smesu. Umešajte ulje, so, grčki jogurt, mleko, te koru i sok od limuna. Postepeno dodajte pomešane suve sastojke.U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu i poravnajte. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite prohlađen kolač. Zasebno pomešajte šećer i limun, da dobijete glazuru. Dekorišite glazurom pa ostavite da se kolač dobro ohladi i stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
JESENJI BRAUNI SA BUNDEVOM Zdravi desert koji se pamti, za lepo veče sa prijateljima
Ako volite klasični brauni, ovaj sa bundevom ćete obožavati.
STARINSKI KOH Recept iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a sočan i mekan kao duša
Fenomenalni desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
VILINSKI TOČAK Aromatični voćni desert sa kruškama, nećete moći da se zaustavite na samo 1 parčetu
Sočni kolač sa kruškama raspametiće i one koji ne vole kruške.
POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.
JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.
POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Neodoljivo kremast i ukusan, a zdrav i pun vitamina
Fenomenalna krem čorba kao izmišljena za jesen.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
Supa od pečene bundeve i pomorandže – Topla i osvežavajuća jesenja poslastica
Supa od pečene bundeve i pomorandže kombinuje bogatstvo bundeve sa osvežavajućom kiselkastom notom pomorandže, stvarajući jedinstveno iskustvo u svakom zalogaju.
ROLAT OD PERŠUNA Savršeno slano predjelo za slavsku trpezu, svaki zalogaj je gurmanski raj
Priprema je jednostavna, a nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)