KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Pojede se u trenu, za prave gurmane

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Savršeno ide sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete.

komplet lepinja
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 lepinja
  • 1 jaje
  • 1 supena kašika starog kajmaka
  • 5 supenih kašika pretopa (saft, moča od jagnjećeg i prasećeg pečenja-možete ga naći u pečenjarama, pekarama)

Priprema
Odsecite gornju trećinu lepinje. Donji deo premažite kajmakom, dodajte razbijeno jaje, pa sve dobro umutite u lepinji. Stavite u zagrejanu pećnicu i pecite 10 minuta. Kad izvadite lepinju, prelijte je zagrejanim pretopom. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

germknedle

AUSTRIJSKE GERMKNEDLE Omiljena poslastica sa skijališta, po receptu bez mane

15:00

8 decembar, 2024

Sezonski recepti

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

Komentari (0)

Loading