EKLER TORTA KOJA SE NE PEČE: Savršen kremasti desert, prava harmonija ukusa

Slobodanka Ćorić

11:22

Sezonski recepti 0

Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti

ekler torta
Shutterstock

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 1 kesica praška za puding sa ukusom vanile
  • 50 g šećera
  • 10 ml esencije vanile
  • 100 g šlaga
  • 400 g keksa četvrtastog

Glazura:

80 g šećera
15 g kakaoa
20 ml mleka
50 g putera

Priprema:

U vatrostalnu posudu stavite na dno keks.
Mleko zagrevajte na šporetu sa šećerom, vanilin šećerom i pudingom.
Sve vreme mešajte žicom.
Kada je puding gotov ostavite da se ohladi.
Nakon što se ohladio u puding umešajte umućen šlag.
Zatim stavite polovinu smese preko keksa, pa opet keks, pa fil, pa keks.
Za glazuru pomešajte u šerpici mleko, šećer i puter, otopite pa dodajte kakao.
Prelijte preko keksa.
Ostavite 2 sata da se ohladi u frižideru.

 

Komentari (0)

Loading