EKLER TORTA KOJA SE NE PEČE: Savršen kremasti desert, prava harmonija ukusa
Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 1 kesica praška za puding sa ukusom vanile
- 50 g šećera
- 10 ml esencije vanile
- 100 g šlaga
- 400 g keksa četvrtastog
Glazura:
80 g šećera
15 g kakaoa
20 ml mleka
50 g putera
Priprema:
U vatrostalnu posudu stavite na dno keks.
Mleko zagrevajte na šporetu sa šećerom, vanilin šećerom i pudingom.
Sve vreme mešajte žicom.
Kada je puding gotov ostavite da se ohladi.
Nakon što se ohladio u puding umešajte umućen šlag.
Zatim stavite polovinu smese preko keksa, pa opet keks, pa fil, pa keks.
Za glazuru pomešajte u šerpici mleko, šećer i puter, otopite pa dodajte kakao.
Prelijte preko keksa.
Ostavite 2 sata da se ohladi u frižideru.
PO RECEPTU GORDONA REMZIJA: Najkremastija karbonara , ovakve špagete nikada niste probali!
Nisu bez razloga rekli da je život kombinacija magije i testenine
EKLER TORTA KOJA SE NE PEČE: Savršen kremasti desert, prava harmonija ukusa
Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti
NAJBOLJI RECEPT ZA PILEĆI PAPRIKAŠ: Jedan tajni sastojak je ključan, iskusni kuvari ga često koriste
Jednostavan ručak za vikend
PILEĆA KRILCA SA PARMEZANOM Slasna i sočna, nestaće sa stola odmah
Osvajaju na prvi zalogaj, a priprema je jednostavna.
PUNJENA KRILCA SE LEPE ZA PRSTE Ručak koji se ne odbija, za prave gurmane
Slasan spoja ukusa, za ručak koji se pamti.
Komentari (0)