AROMATIČNI KAPKEJKSI Naprave se lako, a pojedu brzo pa se traži dodatak
Mirisni i slatki, osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
Za biksvit:
- 2 jaja
- 150 g brašna
- 100 g šećera
- 100 ml jogurta
- 50 ml mleka
- 50 ml ulja
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašike rendane čokolade za kuvanje
- 1/2 praška za pecivo
Za fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 2 kašike instant kafe u prahu
- 1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Pomešajte šećer, ulje, jogurt i mleko. Dodajte jedno po jedno jaje muteći sve vreme mikserom. Sipajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakaoom i čokoladom i izmešajte kašikom. Sipajte u kalup za mafine do ¾ visine i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Probajte čačkalicom da li je biskvit unutra pečen. Umutite slatku pavlaku sa šećerom, dodajte kafu i kratko mutite. Sipajte u špric za dekorisanje i nanesite kružnim pokretima na ohlađene mafine.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)