AKO ŽELITE DA LAZANJE BUDU AUTENTIČNE URADITE OVO Jednu grešku većina pravi, a potpuno menja ukus

Ivana Pavlović

14:02

Sezonski recepti 0

Primenite savete profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom jelu.

lazanje u bešamel sosu
Shutterstock

Listovi za lazanje 


Dobro posolite vodu tokom kuvanja da bi testenina lepo povukla začine. Kada se skuvaju, dobro ih ocedite pa prebacite u podmazanu tepsiju. Na taj način ćete da sprečite da se lazanje lepe jedna za drugu.

Mocarela


Da biste dobili autentične lazanje morate da koristite mocarelu. 

Meso


Slobodno koristite različite vrste mesa, a možete da krenete sa govedinom i svinjetinom.


Vatrostalna posuda


Najbolje je da koristite vatrostalnu posudu za pečenje, rasporediće toplotu ravnomernije od metalne posude.


Nemojte da budu vodenaste


Posle kuvanja dobro ocedite listove, da lazanje ne bi bile vodenaste. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading