KREM BRULE Desert sa vanilom koji pomera granice dobrog ukusa
Sočan i mekan, a zamirisaće cela kuća.
Krem brule
- 500 ml mlečne slatke pavlake
- prstohvat soli
- 5 žumanaca
- 80 g šećera
- 1,5 kašičica arome vanile
- 2–3 kašike šećera
Priprema
Uključite rernu da se greje na 160 °stepeni. Pripremite pleh u koji ćete moći da smestite četiri vatrostalne činije. Stavite vodu u šerpu da se greje na šporetu do ključanja. U posudu sipajte žumanaca, dodajte im šećer, prstohvat soli i aromu vanile. Dobro izmešajte. U drugoj šerpici zagrejte slatku pavlaku skoro do ključanja. Vrelu slatku pavlaku sipajte u smesu sa žumancima, malo pomalo, uz mešanje nakon svakog dodavanja. Važno je da pavlaku sipate u porcijama i da uvek mešate da se žumanca ne zgrušaju. Ovu smesu podelite u četiri vatrostalne posudice, a posudice rasporedite u pripremljeni pleh. Oko posudica pažljivo u pleh sipajte vrelu vodu. Sve zajedno pažljivo prenesite u zagrejanu rernu. Kuvajte (pecite) oko 35 minuta, dok ne primetite da se površina stegla. Ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi pa u frižideru hladite bar 4 sata. Neposredno pre služenja pospite sa malo šećera, pa taj šećer istopite. Ostavite desert nekoliko sekundi da se istopljeni šećer stvrdne. Poslužite. Prijatno !
Možda vas zanima:
OTKRIVAMO TAJNU SAVRŠENOG KREM BRULEA Desert koji prkosi vremenu i trendovima
Desert koji mami i mirisom i izgledom.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)