KREM BRULE Desert sa vanilom koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

18:20

Sezonski recepti 0

Sočan i mekan, a zamirisaće cela kuća.

krem brule
Shutterstock

Krem brule

  • 500 ml mlečne slatke pavlake
  • prstohvat soli
  • 5 žumanaca
  • 80 g šećera
  • 1,5 kašičica arome vanile
  • 2–3 kašike šećera

Priprema

Uključite rernu da se greje na 160 °stepeni. Pripremite pleh u koji ćete moći da smestite četiri vatrostalne činije. Stavite vodu u šerpu da se greje na šporetu do ključanja. U posudu sipajte žumanaca, dodajte im šećer, prstohvat soli i aromu vanile. Dobro izmešajte. U drugoj šerpici zagrejte slatku pavlaku skoro do ključanja.  Vrelu slatku pavlaku sipajte u smesu sa žumancima, malo pomalo, uz mešanje nakon svakog dodavanja. Važno je da pavlaku sipate u porcijama i da uvek mešate da se žumanca ne zgrušaju. Ovu smesu podelite u četiri vatrostalne posudice, a posudice rasporedite u pripremljeni pleh. Oko posudica pažljivo u pleh sipajte vrelu vodu. Sve zajedno pažljivo prenesite u zagrejanu rernu. Kuvajte (pecite) oko 35 minuta, dok ne primetite da se površina stegla. Ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi pa u frižideru hladite bar 4 sata. Neposredno pre služenja pospite sa malo šećera, pa taj šećer istopite. Ostavite desert nekoliko sekundi da se istopljeni šećer stvrdne. Poslužite. Prijatno !

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading