GUŽVARA SA SIROM Sočna pita savršeno se slaže sa šoljom jogurta
Sočna pita oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 300 g kravljeg sira
- 1 dl ulja
- 1 dl jogurta
- 1 dl kisele vode
- 4 jaja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte sir i sjedinite.Sipajte ulje, jogurt i kiselu vodu pa napravite smesu kao za palačinke. U pleh obložen pek papirom stavite jednu koru pa je premažite filom. Preko stavite drugu koru, a ostatak zgužvajte u ruci, namočite filom i ređajte u pleh. Ostavite prostor da se kore rašire tokom pečenja. Na kraju stavite 2 kore pa ih malo premažite filom i zasecite na 4 dela. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepenii, sve dok ne porumeni. Pečenu pitu ostavite još 10 ak minuta u rerni. Prijatno!
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.
BRZA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Omiljena srpska pita po receptu baka Dobrile, nikad sočnija
Sočna pita sa sirom oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆA GIBANICA Kao osmišljena za savršenu večeru, a najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna gibanica oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Hrskavih kora i sočnog nadeva, savršena za početak dana
Sočna pita sa gotovim korama uspeće svima, a voleće je i oni izbirljivi.
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Komentari (0)