BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.
Potrebno je
- 1 litar vode
- zelen (šargarepa i koren paštrnaka) isečena na kockice
- 100 g bamije (obavezna u ovoj čorbi)
- 300 g telećeg mesa isečenog na kockice
- 300 g pilećeg mesa isečenog na kockice
- 3 listića lovora
- maslac
- 1 kašika brašna
- malo vode i mleka
- so, biber
- 50 ml pavlake
- 1 jaje
- muskatni oraščić
- sitno seckan peršun
- limunov sok
Priprema
U lonac sipajte litar vode. Dodajte zelen sečen na kockice, bamiju, meso sečeno na kockice i listiće lovora. Kuvajte dva do tri sata, uz dodavanje vode, ako je potrebno. Zasebno, sjedinite, maslac, brašno sa vodom, mleko, so i biber, pa to prebacite u lonac. Polako mešajte, dok se sve ne zgusne, pa dodajte umućenu pavlaku sa jajetom. Zatim, umešajte i muskatni oraščić. Pospite čorbu sitno seckanim peršunom pa sipajte limunov sok. Prijatno!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
BEGOVA ČORBA KRALJICA SLAVSKE TRPEZE Bogata i kremasta, prepuna povrća i mesa
Može da se jede i kao predjelo i glavno jelo, a osvaja na prvi zalogaj.
BEGOVA ČORBA Kafanski recept za čuveno bosansko predjelo
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
FRANCUSKA KREMPITA BOLJA OD SVAKE TORTE Svilenkasti krem, hrskave kore i voćni žele
Kremasta i lagana, polizaćete i tanjir.
GURMANSKA SALATA SA SLANINOM I JAJIMA Kremasta i slasna, bolja od ruske i mimoze
Savršeno predjelo za slavsku trpezu.
JEZEKILJEV HLEB ZA DUGOVEČNOST Po receptu starom 2500 godina
Biće mekan i sočan kao duša.
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE RAJ ZA NEPCA Saftaste i sočne, teraju vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
SUSAM ŠTAPIĆI SA SIROM BOLJI NEGO IZ PEKARE Biće super i kada se ohlade, a i za 3 dana
Savršeni za doručak ili užinu.
Komentari (0)