BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.

begova čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 litar vode
  • zelen (šargarepa i koren paštrnaka) isečena na kockice
  • 100 g bamije (obavezna u ovoj čorbi)
  • 300 g telećeg mesa isečenog na kockice
  • 300 g pilećeg mesa isečenog na kockice
  • 3 listića lovora
  • maslac
  • 1 kašika brašna
  • malo vode i mleka
  • so, biber
  • 50 ml pavlake
  • 1 jaje
  • muskatni oraščić
  • sitno seckan peršun
  • limunov sok

Priprema

U lonac sipajte litar vode. Dodajte zelen sečen na kockice, bamiju, meso sečeno na kockice i listiće lovora. Kuvajte dva do tri sata, uz dodavanje vode, ako je potrebno. Zasebno, sjedinite, maslac, brašno sa vodom, mleko, so i biber, pa to prebacite u lonac. Polako mešajte, dok se sve ne zgusne, pa dodajte umućenu pavlaku sa jajetom. Zatim, umešajte i muskatni oraščić. Pospite čorbu sitno seckanim peršunom pa sipajte limunov sok. Prijatno!

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading