BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama koja krepi organizam u trenu, za svaku svečanu trpezu
Zagrejaće vam dušu i telo, a nema ko je ne voli.

ČORBA SA SPANAĆEM I SIROM Mirisna i ukusna, a puna vitamina
Mirisna i aromatična, a zdrava.

ČORBA OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, kao savršena za hladne dane
Fenomenalna čorba oduševiće sve koji budu probali.

PASTIRSKA ČORBA Predjelo koje govori 1000 jezika, po receptu kuvara Milovana Miće Stojanovića iz 1982
Sočna čorba iz knjige Veliki srpski kuvar Milovana Miće Stojanovića raspametiće sve gurmane, a prvi put je nastala za otvaranje SC Kopaonik 1982.godine.
- 1 litar vode
- zelen (šargarepa i koren paštrnaka) isečena na kockice
- 100 g bamije (obavezna u ovoj čorbi)
- 300 g telećeg mesa isečenog na kockice
- 300 g pilećeg mesa isečenog na kockice
- 3 listića lovora
- maslac
- 1 kašika brašna
- malo vode i mleka
- so, biber
- 50 ml pavlake
- 1 jaje
- muskatni oraščić
- sitno seckan peršun
- limunov sok
Priprema
U lonac sipajte litar vode. Dodajte zelen sečen na kockice, bamiju, meso sečeno na kockice i listiće lovora. Kuvajte dva do tri sata, uz dodavanje vode, ako je potrebno. Zasebno, sjedinite, maslac, brašno sa vodom, mleko, so i biber, pa to prebacite u lonac. Polako mešajte, dok se sve ne zgusne, pa dodajte umućenu pavlaku sa jajetom. Zatim, umešajte i muskatni oraščić. Pospite čorbu sitno seckanim peršunom pa sipajte limunov sok. Prijatno!

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)