TRIK ZA SOČNO I MEKANO MESO Potrebno je samo da dodate ovaj sastojak, a nije soda bikarbona

Izvor: Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Primenite jednostavan trik za mekano i sočno meso.

meso
Shutterstock

Odledite meso pa ga ubacite u ključalu vodu. Dodajte kašičicu limunovog soka pre nego što dodate belo meso. 

Ćureće šnicle u hrskavoj korici Sastojci: 500g Ćurećeg mlevenog mesa 1 jaje 150g prezli 150g crnog luka 1 šargarepa 1 čen belog luka Peršun, so, biber Priprema: Isecite crni luk i šargarepu, prodinstajte na ulju. U posudu stavite mleveno meso, začine, beli luk i dinstanu šargarepu i luk, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi, zatim dodajte prezle i jaje, i formirajte šnicle. Pržite ih u ulju dok ne dobiju hrskavu koricu. Prelijte sa sosom, stavite u vatrostalnu posudu i zapecite na 200°C još 10 minuta. Poslužite! ♬ original sound - Moja Trpeza

Watch on TikTok

Komentari (0)