SAVIJAČA SA BLITVOM I SIROM Sa domaćim hrskavim korama i sočnim nadevom, ukućani će je obožavati
Najbolje služite uz sir i jogurt.
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 2 kašičice soli
- oko 500 ml tople vode
- Za nadev:
- 800 g blitve
- 3-4 glavice crnog luka
- so
- malo ulja
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, vodu i so, pa zamesite mekano testo. Podelite ga na jufke, pa nauljite i ostavite pola sata da naraste. Operite i naseckajte blitvu.Dodajte na kocke rezan crni luk, pa posolite i dodajte malo ulja. Izgnječite blago rukama. Oklagijom razvijte svaku jufku, pa nauljite. Razvucite tanke kore, pa poprskakte uljem i pospite filom od blitve i luka. Urolajte i savijte u krug. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Nauljite i pecite pitu na jakoj vatri dok ne porumeni. Pred kraj poprskajte vodom, pa vratite na kratko u rernu.
Možda vas zanima:
PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla
Služite toplu sa jogurtom.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)