SAVIJAČA SA BLITVOM I SIROM Sa domaćim hrskavim korama i sočnim nadevom, ukućani će je obožavati

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz sir i jogurt.

pita sa blitvom i spanaćem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • 2 kašičice soli
  • oko 500 ml tople vode
  • Za nadev:
  • 800 g blitve
  • 3-4 glavice crnog luka
  • so
  • malo ulja

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno, vodu i so, pa zamesite mekano testo. Podelite ga na jufke, pa nauljite i ostavite pola sata da naraste. Operite i naseckajte blitvu.Dodajte na kocke rezan crni luk, pa posolite i dodajte malo ulja. Izgnječite blago rukama. Oklagijom razvijte svaku jufku, pa nauljite. Razvucite tanke kore, pa poprskakte uljem i pospite filom od blitve i luka. Urolajte i savijte u krug. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Nauljite i pecite pitu na jakoj vatri dok ne porumeni. Pred kraj poprskajte vodom, pa vratite na kratko u rernu. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading