BRESKVICE Sočni kolači koje bude nostalgiju na bakinu kuhinju, slatki i aromatični
Fenomenalan slatkip osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
Za testo:
- 3 jaja
- 500g brašna
- 200g šećera u prahu
- 200ml masti (ulje ili puter)
- 75ml slatke pavlake (mleko)
- prašak za pecivo
- korica od jednog limuna
- kašičica ekstrakta od vanile
- prstohvat soli
Za fil:
- mrvice od izdubljenih breskvica
- 300g pekmeza (kajsija, breskva)
- 100g samlevenih oraha
- crvena i žuta boja za kolače
- kristal šećer za oblaganje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Limunovu koricu, prašak za pecivo i so dodajte u brašno. Umutite jaja sa šećerom utz dodavanje ulja, vanile i slatke pavlake. Onda spojite obe smese. Pokrijte testo pa ga ostavite sat vremena u frižideru.Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo pa ga isecite na par komada. Od svakog napravite rolnicu pa iseckajte na jednake komadiće.Oblikujte u kuglice i ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pažljivo pečene loptice izdubite tankim nožićem. Od izdubljenih mrvica, pekmeza i oraha sjedinite fil. Punite filom polovine breskvica pa ih spajajte. Umačite kolače u jestivu boju razređenu vodom, prvo žutu, a zatim i crvenu. Ostavite minut na ubrusu da se procede pa ih valjajte u kristal šećer.
Možda vas zanima:
MEKANE BRESKVICE SE TOPE U USTIMA Iste kao one iz bakine kuhinje, nema ko će im odoleti
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
BRESKVICE Jedini recept koji će vam trebati za neodoljive sitne kolače
Savršenog ukusa, nestaće sa stola odmah.
BRESKVICE Sitni kolači koji osvajaju na prvi zalogaj, za pravo uživanje
Slatki i ukusni kolači, ukusa koji priča priče.
OČISTITE TIGANJ SA SAMO 1 NAMIRNICOM Nema ribanja ni struganja, a nije soda bikarbona
Jednostavan i primenljiv trik, a tiganj će se blistati kao nov.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)