ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Mirisna poslastica u neodoljivom spoju ukusa
Sočna i drugačija, uzećete parče više.
Potrebno je:
Za koru:
- 600 g brašna
- pola kockice kvasca
- 350 mililitara tople vode
- 6 kašika ulja
- 3 kašike šećera
- prstohvat soli
Za fil:
- 1,5 kilogram bundeve
- 3 kašike prezle
- 300 g šećera
- cimet po ukusu
Za posipanje:
- šećer u prahu po ukusu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite bunedvu, pa je očistite i sitno narendajte. Dodajte oko 150 g šećera, pa stavite na tihu vatru. Promešajte pa dodajte preostali šećer i pustite da se topi, uz povremeno mešanje. Sklonite pa ostavite da se prohladi. Umešajte cimet i prezlu, pa ponovo promešajte. Kocku kvasca stavite u činiju, pa sipajte šećer i malo tople vode. Razmutite dobro pa ostavite 5 minuta, da se aktivira. Potom umešajte brašno, ulje, so i vodu, pa mesite dok ne dobijete elastično testo. Dodajte brašna po potrebi, pa podelite na tri dela. Oklagijom ih razvucite, pa premažite filom od bundeve. Urolajte u štrudlu i pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu štrudlu ostavite da se prohladi, pa pospite šećerom u prahu i secite.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA Spremna za 20 minuta, a mekana kao pamuk
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DUŠICINA SOČNA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA I ČOKOLADOM Savršena harmonija između slatkog i kiselog
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Dušice Hemele iz Višnjićeva
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)