ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Mirisna poslastica u neodoljivom spoju ukusa
Sočna i drugačija, uzećete parče više.
Potrebno je:
Za koru:
- 600 g brašna
- pola kockice kvasca
- 350 mililitara tople vode
- 6 kašika ulja
- 3 kašike šećera
- prstohvat soli
Za fil:
- 1,5 kilogram bundeve
- 3 kašike prezle
- 300 g šećera
- cimet po ukusu
Za posipanje:
- šećer u prahu po ukusu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite bunedvu, pa je očistite i sitno narendajte. Dodajte oko 150 g šećera, pa stavite na tihu vatru. Promešajte pa dodajte preostali šećer i pustite da se topi, uz povremeno mešanje. Sklonite pa ostavite da se prohladi. Umešajte cimet i prezlu, pa ponovo promešajte. Kocku kvasca stavite u činiju, pa sipajte šećer i malo tople vode. Razmutite dobro pa ostavite 5 minuta, da se aktivira. Potom umešajte brašno, ulje, so i vodu, pa mesite dok ne dobijete elastično testo. Dodajte brašna po potrebi, pa podelite na tri dela. Oklagijom ih razvucite, pa premažite filom od bundeve. Urolajte u štrudlu i pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu štrudlu ostavite da se prohladi, pa pospite šećerom u prahu i secite.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA Spremna za 20 minuta, a mekana kao pamuk
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DUŠICINA SOČNA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA I ČOKOLADOM Savršena harmonija između slatkog i kiselog
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Dušice Hemele iz Višnjićeva
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)