DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 ml svežeg mleka
- 1 ravna kašika kokosovog šećera
- 1 sveži kvasac
- 850 g pšeničnog glatkog brašna
- 100 ml maslinovog ulja
- 200 g kisele pavlake
- 3 ravne kašičice soli
Za nadev:
- 500 g domaćih čvaraka
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zagrejte mleko sa šećerom, da bude mlako. Onda skinite sa vatre pa dodajte u izmrvljeni kvasac te pospite prstohvatom brašna. Ostavite tako 20 minuta, dok se kvasac ne aktivira. Usitnite čvarke u blenderu, dok ne dobijete gusti nadev. U jednu posudu stavite brašno, ulje, pavlaku i so, pa zamesite glatko testo. Ostavite tako na toplom, da se smesa duplira. Premesite testo, pa ga razvucite na debljinu od pola cm. Premažite sa pola nadeva od čvaraka. Sa donje strane preklopite testo prema sredini pa gornju prema sredini, sredina testa se treba samo dodirivati te desnu stranu prema sredini pa levu takođe. Ostavite tako 10 minuta. Ponovite postupak sa ostatkom nadeva, ali ga preklapajte suprotno od prvog puta, pa opet ostavite 10 minuta. Okrenite naopako testo, pa ga razvijte oko 2cm na pobrašnjenoj podlozi. Režite čašicom do određene veličine. Razvijte ponovo ostatak testa, dok ne utrošite sav materijal. Tepsiju obložite papirom za pečenje, pa u nju ređajte pogačice. Pecite pogačice 10 do 15 minuta, odnosno dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Slasne i drugačije, a osvajaju od prvog zalogaja
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
POGAČICE SA ČVARCIMA Držaće vas dugo sitim, a odlično se slažu sa jogurtom ili kiselim mlekom
Slasne i drugačije, zaboravićete na pekaru.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Prave se brzo i jednostavno, a nestaju iz vangle još brže
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)