MINI PITE SA MESOM Pržene, pa zapečene u rerni, razgrabiće se brzinom svetlosti
Sa najsočnijim punjenjem koje ćete probati.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g pšeničnog brašna
- 1/2 kašičice soli
- 100-150 ml ključale vode
- 2 kašike ulja
Za punjenje:
- 800 g mlevenog mesa
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 vezica mladog luka
- 1 vezica peršuna
- 30 ml vode
- 150 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i vodu, pa dodajte ulje. Zamesite testo rukom, umotajte u prozirnu foliju, pa pustite da odstoji 15-20 minuta. Meso pomešajte sa solju, biberom, seckanim mladmi lukom i peršunom, pa dodajte vodu. Promešajte dobro. Testo razmesite u valjak, pa ga podelite na 5 jednakih delova. Onda svaki deo oklagijom razvijte oklagijom na veće krugove. Nanesite meso po sredini testa, pa zatvorite poput vrećice. Okrenite naopako pa još malo razvucite oklagijom. Pržite 5 do 7 minuta, na laganjoj vatri, sa svake strane. Nanesite po 30 g putera na svaku piticu, pa ih pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
PRELIVENA PITA SA MESOM SA JUGA SRBIJE Nema sočnije od ove, poćiće vam voda na usta
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
ENGLESKA PITA SA MESOM Savršena za doručak ili večeru, a biće super i hladna
Sočna i slasna, nestaće sa stola odmah.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
PITA SA MESOM BUDI SVA ČULA Topla, mirisna, hrskava, preukusna, nema joj ravne!
Slasna i hrskava, savršena za doručak.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)