MINI PITE SA MESOM Pržene, pa zapečene u rerni, razgrabiće se brzinom svetlosti
Sa najsočnijim punjenjem koje ćete probati.

Potrebno je:
Za testo:
- 500 g pšeničnog brašna
- 1/2 kašičice soli
- 100-150 ml ključale vode
- 2 kašike ulja
Za punjenje:
- 800 g mlevenog mesa
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 vezica mladog luka
- 1 vezica peršuna
- 30 ml vode
- 150 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i vodu, pa dodajte ulje. Zamesite testo rukom, umotajte u prozirnu foliju, pa pustite da odstoji 15-20 minuta. Meso pomešajte sa solju, biberom, seckanim mladmi lukom i peršunom, pa dodajte vodu. Promešajte dobro. Testo razmesite u valjak, pa ga podelite na 5 jednakih delova. Onda svaki deo oklagijom razvijte oklagijom na veće krugove. Nanesite meso po sredini testa, pa zatvorite poput vrećice. Okrenite naopako pa još malo razvucite oklagijom. Pržite 5 do 7 minuta, na laganjoj vatri, sa svake strane. Nanesite po 30 g putera na svaku piticu, pa ih pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:

PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Sočna i slasna, super predlog za večeru
Sočna i slasna, ukusa koji priča priče.

BRZA PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Sa sočnim nadevom, super ide uz šolju jogurta
Slasna i jednostavna za pripremu, bićete oduševljeni.

PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Napravite ovako, i biće u isto vreme sočna i hrskava
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

GURMANSKA PITA SA JAGNJETINOM PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Savršenog ukusa, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Jednostavne pripreme i nikad slasnija, prste da poližete.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)