MINI PITE SA MESOM Pržene, pa zapečene u rerni, razgrabiće se brzinom svetlosti

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sa najsočnijim punjenjem koje ćete probati.

pita sa mesom
Printscreen

Potrebno je:

Za testo:

  • 500 g pšeničnog brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 100-150 ml ključale vode
  • 2 kašike ulja

Za punjenje:

  • 800 g mlevenog mesa
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 vezica mladog luka
  • 1 vezica peršuna
  • 30 ml vode
  • 150 g putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i vodu, pa dodajte ulje. Zamesite testo rukom, umotajte u prozirnu foliju, pa pustite da odstoji 15-20 minuta. Meso pomešajte sa solju, biberom, seckanim mladmi lukom i peršunom, pa dodajte vodu. Promešajte dobro. Testo razmesite u valjak, pa ga podelite na 5 jednakih delova. Onda svaki deo oklagijom razvijte oklagijom na veće krugove. Nanesite meso po sredini testa, pa zatvorite poput vrećice. Okrenite naopako pa još malo razvucite oklagijom. Pržite 5 do 7 minuta, na laganjoj vatri, sa svake strane. Nanesite po 30 g putera na svaku piticu, pa ih pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading