ČORBA OD PROSA SA POVRĆEM Puna vitamina, kad je jednom probate pravićete je stalno
Krepi organizam u trenu, a savršenog ukusa.
Potrebno je:
- 3 šargarepe
- 1 koren paškanata
- pola korena celera
- jedan koren peršuna
- 2 veća krompira
- proso 3 kašike
- manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- so
- 1 kašika brašna
- 2 litra vode
Priprema:
Ogulite šargarepu pa je isecite na sitne kocke. Tako uradite sa paškanatom, celerom, peršunom i krompirom. Vodu stavite da provri, pa dodajte celu glavicu crnog luka.Operite proso u nekoliko voda pa sipajte. Onda umešajte seckano povrće i kuvajte oko 30 minuta dok se krompir ne raspadne. Posolite. U malo vode razmutite kašiku brašna, pa dodajte u čorbu. Zatim, kuvajte još 5 minuta. Dodajte sitno seckan beli luk.
Možda vas zanima:
PARADAJZ ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Savršenog ukusa, a daće vam energije za ceo dan
Krepi organizam u trenu.
RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Sipaćete tanjir više
Kraljica među čorbama, za sve svečane prilike.
RIBLJA ČORBA Donosimo vam kafanski recept za specijalitet koji se pamti
Bićete oduševljeni ukusom.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)