SVINJSKI KARE OD SENFA I LUKA Ručak koji će porodica obožavati, svaki zalogaj je raj za nepca
Savršenog ukusa, ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 4 svinjska karea
- 1/2 praziluka
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 3-4 kašičice senfa
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašičica brašna
Priprema:
Na malo ulja propržite meso koje se premazali senfom sa obe strane, pa izvadite iz tiganja. U isti tiganj sipajte malo putera, pa kada se istopi dodajte iseckani praziluk i dinstajte par minuta. Zatim sipajte pavlaku za kuvanje i senf, pa promešajte. Brašno pomešajte sa malo vode i dobro sjedinite. Sipajte u sos i promešaje. Posle 2 minuta vratite meso i prelijte ga sosom. Sipajte i limunov sok. Krčkajte još par minuta, pa sklonite sa šporeta. Začinite po želji.
Možda vas zanima:
SVINJSKI KARE SA SENFOM I LUKOM Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Ukućani će stajati u redu za još.
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
SVINJSKI KARE SA SENFOM I LUKOM I najveći gurmani ne mogu da mu odole
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PLEĆKA S BELIM VINOM Gastronomski užitak za sva čula, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)