MANASTIRSKI KOLAČ OD MEDA I VINA Ovako ga pripremaju monahinje, po ukusu mu nema ravnog
Mekan i sočan, savršen za dane posta.
Potrebno je:
- 200 ml belog vina
- 200 ml biljnog ulja
- 200 g meda
- 1 kašičica praška za pecivo razmućena u 2–3 kašike mineralne vode
- prstohvat soli i rendani muškatni oraščić
- 1 kesica vanilin šećera
- 1–2 kašike tamnog ruma
- 180–200 g glatkog brašna
Za glazuru:
- 150 ml belog vina
- 100 g šećera
- 1/2 kesice želatina
- 1 kašičica biljnog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite med, vino i ulje. Prašak za pecivo razmutite u mineralnoj vodi pa dodajte u smesu sa muskantnim oraščićem, solju, vanilin šećerom i rumom. Polako dodajte brašno dok ne dobijete umereno tečno testo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vino zagrejte sa šećerom da se otopi pa dodajte želatin i ulje. Prohlađen biskvit premažite tankim slojem džema pa prelijte glazurom.
Možda vas zanima:
POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.
MANASTIRSKI KOLAČ Neodoljiv desert posan na vodi, za svako doba dana
Pravi se lako, a nestaće sa stola odmah.
POSNI KOLAČ BRZI GONZALES Desert gotov za 5 minuta koji se topi u ustima
Pravi se lako i brzo, a pojede još brže.
MANASTIRSKI KOLAČ ZA DANE STROGOG POSTA Mekan kao duša i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan i sočan, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)