POSNE LOVAČKE ŠNICLE Savršena kombinacija pečuraka, aromatičnog povrća i kremastog biljnog sosa

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Harmonija različitih ukusa u jelu koje se ne zaboravlja.

posne lovačke šnicle
Shutterstock

Za šnicle:

  • 500 g sejtana 
  • 3 kašike brašna
  • so i biber po ukusu
  • ulje za prženje

Za sos:

  • 250 g šampinjona 
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 200 ml biljnog mleka 
  • 200 ml povrćnog bujona
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike 
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • so i biber po ukusu
  • svež peršun za dekoraciju

Priprema:

Isecite sejtan na tanke trake. Onda ih uvaljajte u brašno pomešano sa solju i biberom. Pržite šnicle na zagrejanom ulju sa obe strane, sve dok ne porumene, pa izvadite i stavite sa strane. Onda u istom tiganju propržite sitno seckan crni luk. Dodajte šargarepu sečenu na sitne kockice i kratko propržite. Umešajte šampinjone sečene na tanke listove i seckani beli luk, pa dinstajte sve dok pečurke ne omekšaju i ne puste sok. Potom pospite sa kašikom brašna i promešajte dok se sve ne sjedini sa povrćem. Zatim dodajte mlevenu začinsku papriku i mešajte još minut. Nalijte sa biljnim mlekom i povrtnim bujonom, uz neprestano mešanje i kuvajte sos na tihoj vatri oko 5 do 7 minuta, dok se sos ne zgusne. Vratite pržene šnicle u sos pa kuvajte još 5 minuta, da se ukusi sjedine. Po potrebi posolite i pobiberite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading