POSNE LOVAČKE ŠNICLE Savršena kombinacija pečuraka, aromatičnog povrća i kremastog biljnog sosa
Harmonija različitih ukusa u jelu koje se ne zaboravlja.
Za šnicle:
- 500 g sejtana
- 3 kašike brašna
- so i biber po ukusu
- ulje za prženje
Za sos:
- 250 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 200 ml biljnog mleka
- 200 ml povrćnog bujona
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- 1 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- so i biber po ukusu
- svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Isecite sejtan na tanke trake. Onda ih uvaljajte u brašno pomešano sa solju i biberom. Pržite šnicle na zagrejanom ulju sa obe strane, sve dok ne porumene, pa izvadite i stavite sa strane. Onda u istom tiganju propržite sitno seckan crni luk. Dodajte šargarepu sečenu na sitne kockice i kratko propržite. Umešajte šampinjone sečene na tanke listove i seckani beli luk, pa dinstajte sve dok pečurke ne omekšaju i ne puste sok. Potom pospite sa kašikom brašna i promešajte dok se sve ne sjedini sa povrćem. Zatim dodajte mlevenu začinsku papriku i mešajte još minut. Nalijte sa biljnim mlekom i povrtnim bujonom, uz neprestano mešanje i kuvajte sos na tihoj vatri oko 5 do 7 minuta, dok se sos ne zgusne. Vratite pržene šnicle u sos pa kuvajte još 5 minuta, da se ukusi sjedine. Po potrebi posolite i pobiberite.
Možda vas zanima:
KAFANSKE LOVAČKE ŠNICLE ZA PRAVE LJUBITELJE MESA Saftaste i mekane kao puter
Samo dodajte sos ili prilog po želji.
KAFANSKE LOVAČKE ŠNICLE Ručak koji se sam sprema, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Mekane kao duša i sočne, za ručak koji se pamte.
LOVAČKE ŠNICLE KAO IZ RESTORANA Kuvar otkrio tajnu kako da budu najmekše
Sočne i slasne, po ukusu im nema ravnih.
BAKIN RECEPT ZA LOVAČKE ŠNICLE Uspeva baš svaki put, a meso će se topiti u ustima
Samo dodajte sos ili prilog po želji.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)