MEKIKE IZ RERNE BEZ KAPI ULJA Vazdušaste i mekane kao duša, polizaćete i tanjir
Samo dodajte ajvar, jogurt ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 200 ml mlake vode
- 1 kesica suvog kvasca
Za fil:
- 2 jaja
- 200 g sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac dodajte u brašno pa napravite udubljenje. Polako dodajte mlaku vodu dok ne dobijete lepljivo testo. Obmotajte u foliju i ostavite preko noći u frižideru, da testo naraste. Napravite loptice od testa vlažnim rukama pa ih razvucite oklagijom. Napravite krugove od testa pa u sredinu stavite malo fila. Mekike poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆI UŠTIPCI MIRIŠU NA DETINJSTVO Ispadnu isti kao oni bakini
Samo dodajte prilog po želji.
BAKINI UŠTIPCI BUDE NOSTALGIJU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Savršeni uz šolju jogurta ili kiselog mleka.
DODAJTE OVO I UŠTIPCI NEĆE UPITI NI KAP ULJA Biiće mekani, sočni i vazdušasti umesto teški i masni
Primenite ovaj jednostavan trik i uživajte u savršenim uštipcima.
MEKIKE OD PIRE KROMPIRA SOČNIJE OD KLASIČNIH Bez čekanja da testo naraste, a tope se u ustima
Služite tople uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)