STARINSKA BUNDEVARA Miris cimeta i jeseni koji mame na dodatno parče
Baš kao ona iz bakine kuhinje.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 400 g pirea od bundeve
- 100 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 50 g putera
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Pomešajte pire od bundeve sa šećerom i cimetom. Podmažite pleh i složite kore, svaku premazujući rastopljenim puterom, dodajte fil i urolajte. Pecite pitu 35-40 minuta na 180°C dok ne porumeni. Poslužite posuto šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
STARINSKA BUNDEVARA BUDI NOSTALGIJU Ovako su je pravile sve domaćice u Jugoslaviji
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
DOMAĆA BUNDEVARA ZBOK KOJE I KOMŠIJE DOLAZE NEPOZVANE Nema joj ravne
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
STARINSKA BUNDEVARA Recept od gotovih kora iz bakine sveske, neprevaziđena jesenja poslastica
Mirišljava pita sa bundevom i cimetom je zdrav i ukusan slatkiš.
BAKA MILENINA ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)