KIFLICE SA RATLUKOM MILUJU NEPCA U Turskoj ih prave baš ovako i neodoljive su
Mirisne i slatke, prste da poližete.
Potrebno je:
- 250 g putera
- 4 kašike jogurta
- 2 jajeta
- 7 kašika šećera u prahu
- 4 kašike gustina
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 g brašna
- 100 g mlevenih oraha
- oko 200 g ratluka, isečenog na kockice
- šećer u prahu za posipanje
Potrebno je:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, omekšali puter, jogurt, šećer u prahu i vanilin šećer. Onda dodajte gustin, prašak za pecivo i mlevene orahe, pa polako dodajte brašno i zamesite mekano, glatko testo. Potom ga podelite na 4 dela, pa svaki deo razvaljajte u krug i secite na trouglove. Stavite komadić ratluka na širi deo svakog trougla pa urolajte u kiflicu. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite kiflice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok blago ne porumene. Na kraju ih valjajte u prah šećer.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE SA MAKOM RAZVALJUJU UKUSOM Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočne i mirisne, smažu se očas posla.
BUNAR KIFLICE IZ BAKINE KUHINJE PRHKE I NEODOLJVE Zbog njih i komšije dolaze nepozvane
Mekane i mirisne, savršene za sve prilike.
DOMAĆE KIFLICE SA PRŠUTOM Zbog njih i komšije dolaze nepozvane
Mirisne i sočne, nestaće sa stola odmah.
KIFLICE OD ORAHA SE TOPE U USTIMA Gotove za 10 minuta, a vazdušaste i mekane kao pamuk
Sočne i mirisne, baš kao one iz bakine kuhinje.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)