ROLAT MAČIJE OČI NAJVIŠE ĆE VOLETI DECA A ukus mu je božanstven

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Priprema je laka, a nemoguće mu je odoleti.

mačije oči
Printscreen

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike kakaa
  • polovina kesice praška za pecivo 

Za čokoladni krem:

  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • kašičica arome vanile
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 150 g margarina

Preostali sastojci:

  • 4 banane
  • nekoliko kapi limunovog soka

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa soli i šećerom. Onda dodajte postepeno žumanca. Umešajte prosejanu mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo. Lagano sjedinite kašikom. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite biskvit da se ohladi 5 minuta pa ga zamotajte u papir za pečenje i pustite da se ohladi. Zasebno penasto umutite jaja, šećer i vanilu arome  pa zakuvajte smesu na pari, uz stalno mešanje, sve dok se ne zgusne. Umešajte čokoladu polomljenu na kockice pa mešajte sve dok se ne otopi u gladak krem. Zatim sklonite šerpu sa pare pa pustite da se ohladi. Dodajte margarin sobne temperature pa umutite u gladak krem. Odmotajte prohlađeni biskvit pa premažite čokoladnim kremom, a pored samog kraja biskvita poređajte banane. Biskvit umotajte u rolnu pa umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru da se stegne. Na kraju, premažite rolat preostalim kremom pa ga pospite rendanom čokoladom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading