ROLAT MAČIJE OČI NAJVIŠE ĆE VOLETI DECA A ukus mu je božanstven
Priprema je laka, a nemoguće mu je odoleti.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 6 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 3 kašike kakaa
- polovina kesice praška za pecivo
Za čokoladni krem:
- 3 jaja
- 100 g šećera
- kašičica arome vanile
- 200 g čokolade za kuvanje
- 150 g margarina
Preostali sastojci:
- 4 banane
- nekoliko kapi limunovog soka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa soli i šećerom. Onda dodajte postepeno žumanca. Umešajte prosejanu mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo. Lagano sjedinite kašikom. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite biskvit da se ohladi 5 minuta pa ga zamotajte u papir za pečenje i pustite da se ohladi. Zasebno penasto umutite jaja, šećer i vanilu arome pa zakuvajte smesu na pari, uz stalno mešanje, sve dok se ne zgusne. Umešajte čokoladu polomljenu na kockice pa mešajte sve dok se ne otopi u gladak krem. Zatim sklonite šerpu sa pare pa pustite da se ohladi. Dodajte margarin sobne temperature pa umutite u gladak krem. Odmotajte prohlađeni biskvit pa premažite čokoladnim kremom, a pored samog kraja biskvita poređajte banane. Biskvit umotajte u rolnu pa umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru da se stegne. Na kraju, premažite rolat preostalim kremom pa ga pospite rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Uspeva i potpunim početnicima, a nema ko vam neće tražiti recept
Mekan i sočan, bićete oduševljeni.
ČOKOLADNI ROLAT Kremast i neodoljiv, savršen za svaku svečanu trpezu
Fenomenalan i sladak, oduševiće i one izbirljive.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
ČOKOLADNI ROLAT Slatka fantazija se topi u ustima, a miriše na nedelju
Neodoljivi desert idealan za sve prilike, osvojiće i one koji ne vole slatko.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)