ČOKOLADNE VANILICE ZA NAJLEPŠU SLAVU Gosti će ih razgrabiti u momentu

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Nema ko vam neće tražiti recept.

čokoladne vanilice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g putera
  • 200 g brašna
  • 200 g mlevenih badema
  • 7 kašika šećera
  • 1 limunova kora
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1 kašika ulja
  • 200 g džema od višanja
  • 50 g šećera u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj dubljoj posudi pomešajte brašno, puter, vanilin šećer, običan šećer i mlevene bademe. Onda dodajte sitno rendanu koru limuna i mesite dok ne dobijete homogeno testo. Oklagijom razvaljajte testo pa modlom vadite okrugle oblike. Ređajte ih na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ih izvadite i ostavite da se malo prohlade. Čokoladu izlomite i zagrejte sa kašikom ulja, uz neprestano mešanje. Polovinu vanilica umačite u čokoladu. Ostatak vanilica premažite džemom od višanja pa spojite sa onima sa čokoladnim prelivom. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading