ČOKOLADNE VANILICE ZA NAJLEPŠU SLAVU Gosti će ih razgrabiti u momentu
Nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 250 g putera
- 200 g brašna
- 200 g mlevenih badema
- 7 kašika šećera
- 1 limunova kora
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika ulja
- 200 g džema od višanja
- 50 g šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj dubljoj posudi pomešajte brašno, puter, vanilin šećer, običan šećer i mlevene bademe. Onda dodajte sitno rendanu koru limuna i mesite dok ne dobijete homogeno testo. Oklagijom razvaljajte testo pa modlom vadite okrugle oblike. Ređajte ih na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim ih izvadite i ostavite da se malo prohlade. Čokoladu izlomite i zagrejte sa kašikom ulja, uz neprestano mešanje. Polovinu vanilica umačite u čokoladu. Ostatak vanilica premažite džemom od višanja pa spojite sa onima sa čokoladnim prelivom.
Možda vas zanima:
STARINSKE VANILICE ZA NAJLEPŠU SLAVU Prhke i mekane kao duša
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
DONOSIMO VAM RECEPT ZA NAJBOLJE VANILICE Uopšte se ne mrve i biće sveže danima
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
DOMAĆE VANILICE SE TOPE U USTIMA Kraljice prazničnog stola
Mekane i sočne, nema im ravnih.
TETA RADINE VANILICE BUDE NOSTALGIJE Izdašne i slatke, po receptu iz stare sveske
Najbolje stavite odmah duplu meru.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)