BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM Ukusom bolji od svake torte, a pravi se maltene sam
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 450 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Zagejte aparat za galete. Belanca odvojite od žumanaca. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst šne. Polako dodajte žumanca pa sve dobro sjedinite mikserom. Zatim dodajte šećere. Dobro umutite pa sipajte ulje i jogurt. Potom promešajte pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Mikserom dobro umutite. Pecite u zagrejanom aparatu za galete.
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Gotov za par minuta, a biće svež i do 7 dana
Mekan i sočan, bićete oduševljeni.
BAKIN KOLAČ SA MERAMA NA ŠOLJE Ukus i miris detinjstva u svakom zalogaju
Zamirisaće cela kuća.
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU IZ 19 VEKA Ova dva sastojka su bila drugačija što je mnogo uticalo na ukus
Koristila se mast umesto margarina i soda bikarbona, a ne prašak za pecivo, jer je bila dostupnija.
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Dodavao se i ovaj sastojak, a razlika u ukusu je ogromna
Mirisan i neodoljiv desert nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)