MUSAKA SA KAČKAVALJEM SOIČNIJA OD KLASIČNE A nema ko je ne voli
Ukusna i zasitna, polizaćete i tanjir.
Potrebno je:
- 800 g krompira
- 4 kuvana jaja
- 1 jaje
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 4 čena belog luka
- 150 g kačkavalja
- ulje, so, biber
Priprema:
Pleh ili vatrostalnu posudu premažite uljem. Krompir očistite od ljuske, isecite na kolutiće, pa ga posolite i pobiberite. Na dno pleha stavite polovinu krompira, pa preko njega poređajte skuvana jaja isečena na kolutove. Odozgo opet stavite krompir.
U zasebnoj činijici izmutite jedno sveže jaje, jogurt, iseckani beli luk, mleko, malo soli i malo bibera. Kad se masa sjedini, prelijte je preko krompira i stavite u rernu. Pecite musaku oko 45 minuta na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
MUSAKA SA JABUKAMA I KROMPIROM ZA PRAVE GURMANE Klasik na moderan način
Sočna i preukusna, ukućani će stajati u redu za još.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
MUSAKA SA KAČKAVALJEM BUDI SVA ČULA Ni najveći gurmani joj neće odoleti
Sočna i mirisna, polizaćete i tanjir.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MUSAKA SA KAČKAVALJEM SOIČNIJA OD KLASIČNE A nema ko je ne voli
Ukusna i zasitna, polizaćete i tanjir.
SLADOLED TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA ZA LENJE DOMAĆICE A savršenog ukusa
Kremasta i brza, po ukusu joj nema ravne.
PUNJENE TIKVICE KLASIK KOJI NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Ukućani će stajati u redu za još
Zasitne i preukusne, za ručak koji se pamti.
RECEPT LEPE LUKIĆ ZA ČORBU OD POVRĆA ZALUDEO DOMAĆICE Greje dušu i telo
Iako je napunila 85 godina, energiji pevačice Lepe Lukić mogu da pozavide i mnogo mlađe koleginice, dok su njene pesme postale hitovi bez kojih ne prolazi nijedno veselje. I sama je jednom prilikom izjavila da vodi računa o ishrani i jede uglavnom jela na kašiku. - Ne volim jaku hranu, volim da je kod mene sve prirodno. Slobodno mogu reći da volim samo jela na kašiku. Roštilj ne uzimam u usta. Nije sad da ja nikada ne jedem meso, pojedem ga i to se desi, ali nisam veliki ljubitelj. Volim suve, domaće kolače, a što se tiče torti, nisam veliki ljubitelj. Uglavnom ne jedem puno slatko i ne prejedam se u svakom smislu te reči - rekla je pevačica. Baš takva je i ova domaća čorba, lagana i jednostavna, a puna vitamina koju ona obožava.
POSNA PITA SA SPANAĆEM OD GOTOVIH KORA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Zamiriše cela kuća dok se peče.
Komentari (0)