OMILJENO LETNJE JELO S MALIM IZMENAMA Paprike punjene piletinom ne goje a zasićuju

Trpeza/I.V.

17:06

Sezonski recepti 0

Nešto sasvim drugačije - Ukus koji će uzbuditi sva vaša čula!

OMILJENO LETNJE JELO S MALIM IZMENAMA Paprike punjene piletinom ne goje a zasićuju
Foto: Shutterstock

Punjene paprike

Sastojci: 

10 mesnatih paprika 

Za fil: 

300 g mlevene piletine 

3 šargarepe 

50 g pirinča 

2 glavice crnog luka 

2 čena belog luka 

3 kašike sojinih ljuspica 

1 kašičica slatke mlevene paprike 

1 kašičica mešavine suvih začina 

5-6 zrna bibera 

2 lista lovora 

Za sos: 

400 g pelata 

1 čaša vode 

1 kašičica mešavine suvih začina 

Priprema: 

Sojine ljuspice potopite u hladnu vodu pet minuta da nabubre. Fil: Pirinač skuvajte delimično u posoljenoj vodi, procedite i pomešajte s ljuspicama soje, pa dodajte meso, narendanu šargarepu, mešavinu začina, mlevenu papriku, biber i so po ukusu i jednu glavicu iseckanog crnog luka. Izmešajte i punite paprike kojima ste odstranili peteljku i semenke. U šerpu sipajte malo ulja, stavite seckanu drugu glavicu crnog luka i poređajte punjene paprike. Između njih stavite biber u zrnu i lovor i oljušten beli luk. Sos: Izgnječite pelat, dodajte vodu i začine, pa prelijte preko paprika. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. 

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading