OMILJENO LETNJE JELO S MALIM IZMENAMA Paprike punjene piletinom ne goje a zasićuju

Trpeza/I.V.

17:06

Sezonski recepti 0

Nešto sasvim drugačije - Ukus koji će uzbuditi sva vaša čula!

OMILJENO LETNJE JELO S MALIM IZMENAMA Paprike punjene piletinom ne goje a zasićuju
Foto: Shutterstock

Punjene paprike

Sastojci: 

10 mesnatih paprika 

Za fil: 

300 g mlevene piletine 

3 šargarepe 

50 g pirinča 

2 glavice crnog luka 

2 čena belog luka 

3 kašike sojinih ljuspica 

1 kašičica slatke mlevene paprike 

1 kašičica mešavine suvih začina 

5-6 zrna bibera 

2 lista lovora 

Za sos: 

400 g pelata 

1 čaša vode 

1 kašičica mešavine suvih začina 

Priprema: 

Sojine ljuspice potopite u hladnu vodu pet minuta da nabubre. Fil: Pirinač skuvajte delimično u posoljenoj vodi, procedite i pomešajte s ljuspicama soje, pa dodajte meso, narendanu šargarepu, mešavinu začina, mlevenu papriku, biber i so po ukusu i jednu glavicu iseckanog crnog luka. Izmešajte i punite paprike kojima ste odstranili peteljku i semenke. U šerpu sipajte malo ulja, stavite seckanu drugu glavicu crnog luka i poređajte punjene paprike. Između njih stavite biber u zrnu i lovor i oljušten beli luk. Sos: Izgnječite pelat, dodajte vodu i začine, pa prelijte preko paprika. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. 

Komentari (0)

Loading