PREUKUSNO MU JE DRUGO IME Napravite suve punjene paprike po bakinom receptu
Oduševiće vas slasnost recepta.
Punjene suve paprike
Sastojci:
12 suvih crvenih paprika
1 praziluk
2-3 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
3 šargarepe
1/2 glavice celera
150 g pirinča
1 šaka pečene golice
100 ml paradajz-soka
1/2 kašičice suvog bosiljka
1/2 kašičice suvog origana
so, biber
200 ml paradajz soka
100 ml vode
Priprema:
Paprike očistite od semena, potopite ih u mlaku vodu i ostavite sat vremena da odstoje. U međuvremenu, na zagrejanom maslinovom ulju propržite sitno seckani praziluk ili crni luk, pa pred kraj dodajte izgnječen beli
luk. Nakon toga dodajte oguljenu i izrendanu šargarepu i celer, pa zatim i pirinač i grubo iseckanu golicu. Sve zalijte paradajz sokom, posolite, pobiberite, dodajte suve začine i kratko izdinstajte. Paprike ocedite i punite pripremljenim filom, pa ih slažite u tepsiju, jednu pored druge. Zalijte ih mešavinom paradajz soka i vode, stavite u rernu i krčakjte na 250 stepeni oko sat vremena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiv ručak koji svi znamo u nešto drugačijem izdanju!
Prste ćete polizati.
NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Punjene paprike po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)