PREUKUSNO MU JE DRUGO IME Napravite suve punjene paprike po bakinom receptu
Oduševiće vas slasnost recepta.
Punjene suve paprike
Sastojci:
12 suvih crvenih paprika
1 praziluk
2-3 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
3 šargarepe
1/2 glavice celera
150 g pirinča
1 šaka pečene golice
100 ml paradajz-soka
1/2 kašičice suvog bosiljka
1/2 kašičice suvog origana
so, biber
200 ml paradajz soka
100 ml vode
Priprema:
Paprike očistite od semena, potopite ih u mlaku vodu i ostavite sat vremena da odstoje. U međuvremenu, na zagrejanom maslinovom ulju propržite sitno seckani praziluk ili crni luk, pa pred kraj dodajte izgnječen beli
luk. Nakon toga dodajte oguljenu i izrendanu šargarepu i celer, pa zatim i pirinač i grubo iseckanu golicu. Sve zalijte paradajz sokom, posolite, pobiberite, dodajte suve začine i kratko izdinstajte. Paprike ocedite i punite pripremljenim filom, pa ih slažite u tepsiju, jednu pored druge. Zalijte ih mešavinom paradajz soka i vode, stavite u rernu i krčakjte na 250 stepeni oko sat vremena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiv ručak koji svi znamo u nešto drugačijem izdanju!
Prste ćete polizati.
NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Punjene paprike po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)