PREUKUSNO MU JE DRUGO IME Napravite suve punjene paprike po bakinom receptu
Oduševiće vas slasnost recepta.
Punjene suve paprike
Sastojci:
12 suvih crvenih paprika
1 praziluk
2-3 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
3 šargarepe
1/2 glavice celera
150 g pirinča
1 šaka pečene golice
100 ml paradajz-soka
1/2 kašičice suvog bosiljka
1/2 kašičice suvog origana
so, biber
200 ml paradajz soka
100 ml vode
Priprema:
Paprike očistite od semena, potopite ih u mlaku vodu i ostavite sat vremena da odstoje. U međuvremenu, na zagrejanom maslinovom ulju propržite sitno seckani praziluk ili crni luk, pa pred kraj dodajte izgnječen beli
luk. Nakon toga dodajte oguljenu i izrendanu šargarepu i celer, pa zatim i pirinač i grubo iseckanu golicu. Sve zalijte paradajz sokom, posolite, pobiberite, dodajte suve začine i kratko izdinstajte. Paprike ocedite i punite pripremljenim filom, pa ih slažite u tepsiju, jednu pored druge. Zalijte ih mešavinom paradajz soka i vode, stavite u rernu i krčakjte na 250 stepeni oko sat vremena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiv ručak koji svi znamo u nešto drugačijem izdanju!
Prste ćete polizati.
NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Punjene paprike po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
SOK OD GROŽĐA Krepi organizam u trenu, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
Jednostavne pripreme, a nema konzervansa, pravi eliksir zdravlja.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
DŽEM OD DINJA S ĐUMBIROM U neverovatnom spoju ukusa, za najbolji početak dana
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
Komentari (0)