KORPICE SU SAVRŠENO PREDJELO Lako se prave, dekorativne su, a ukus je fantastičan!

V.V./AloTrpeza

12:44

Sezonski recepti 0

Kdo ovog recepta možete nadev da menjate i prilagođavata vašem ukusu.

KORPICE SU SAVRŠENO PREDJELO Lako se prave, dekorativne su, a ukus je fantastičan!
Shutterstock

Punjene korpice

Za korpice:

300 g brašna

120 g putera

1 kašičica soli

1 kašičica senfa

1 žumance

3 kašike mleka

Za fil:

100 g kiselih krastavaca

100 g obarene šargarepe

100 g kačkavalja

100 g stišnjene šunke

100 g šampinjona

100 ml majoneza

10 maslina bez koštica

KORPICE SU SAVRŠENO PREDJELO Lako se prave, dekorativne su, a ukus je fantastičan! Shutterstock
 

Priprema:

Korpice: U činiji pomešajte brašno i so, dodajte iseckan puter i umesite mrvičasto testo. Dodajte žumance, senf i mleko, pa umesite glatko testo. Pokrijte činiju folijom i stavite u frižider na 20 minuta. Testo rastanjite oklagijom, pa čašom vadite krugove (veličina zavisi od kalupa za mafine). Obložite podmazane kalupe, izbockajte testo viljuškom na nekoliko mesta i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Fil: Masline isecite na kolutove. Šargarepu i kačkavalj na kockice. Šampinjone isecite na kriške i prodinstajte. Krastavčiće iseckajte na kockice i ocedite. Sve pomešajte, napunite ohlađene korpice i odozgo prošarajte majonezom. Ili sjedinite majonez sa sastojcima i napunite korpice.

 

Komentari (0)

Loading