SLANI MAFINI KOJI SE BRZO PRAVE Odlični su i topli i sutradan - ako neki ostane!
Možete da ih jedete za doručak, večeru, a zgodni su i da se spakuju deci kao školska užina.
Mafini s graškom i šunkom
Sastojci:
3 jaja
200 g brašna
200 ml mleka
50 ml ulja
100 g kačkavalja
100 g kuvanog graška
150 g stišnjene šunke
1 kašika seckanog peršuna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Iseckajte šunku na kockice, narendajte kačkavalj, skuvajte grašak. Umutite jaja mikserom. Dodajte mleko, ulje, kačkavalj, grašak, šunku, brašno pomešano s praškom za pecivo, peršun i kašikom izmešajte. Sipajte u podmazan kalup za mafine i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Čačkalicom proverite da li su mafini pečeni unutra.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)