SLANI MAFINI KOJI SE BRZO PRAVE Odlični su i topli i sutradan - ako neki ostane!
Možete da ih jedete za doručak, večeru, a zgodni su i da se spakuju deci kao školska užina.
Mafini s graškom i šunkom
Sastojci:
3 jaja
200 g brašna
200 ml mleka
50 ml ulja
100 g kačkavalja
100 g kuvanog graška
150 g stišnjene šunke
1 kašika seckanog peršuna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Iseckajte šunku na kockice, narendajte kačkavalj, skuvajte grašak. Umutite jaja mikserom. Dodajte mleko, ulje, kačkavalj, grašak, šunku, brašno pomešano s praškom za pecivo, peršun i kašikom izmešajte. Sipajte u podmazan kalup za mafine i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Čačkalicom proverite da li su mafini pečeni unutra.
BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića
Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
Komentari (0)