SLANI MAFINI KOJI SE BRZO PRAVE Odlični su i topli i sutradan - ako neki ostane!

Trpeza/ V.V.

19:59

Sezonski recepti 0

Možete da ih jedete za doručak, večeru, a zgodni su i da se spakuju deci kao školska užina.

SLANI MAFINI KOJI SE BRZO PRAVE Odlični su i topli i sutradan - ako neki ostane!
Foto: Shutterstock

Mafini s graškom i šunkom

Sastojci:

3 jaja

200 g brašna

200 ml mleka

50 ml ulja

100 g kačkavalja

100 g kuvanog graška

150 g stišnjene šunke

1 kašika seckanog peršuna

1 prašak za pecivo

Priprema:

Iseckajte šunku na kockice, narendajte kačkavalj, skuvajte grašak. Umutite jaja mikserom. Dodajte mleko, ulje, kačkavalj, grašak, šunku, brašno pomešano s praškom za pecivo, peršun i kašikom izmešajte. Sipajte u podmazan kalup za mafine i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Čačkalicom proverite da li su mafini pečeni unutra.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading