RAZGRABE SE ZA TREN Mekani mafini sa šunkom i graškom, odlična su večera

Trpeza/ V.V.

18:30

U sosu sa 0

Ovi slani mafini mogu da se jedu i sutradan.

RAZGRABE SE ZA TREN Mekani mafini sa šunkom i graškom, odlična su večera
Schutterstock

Sastojci:

3 jaja

200 g brašna

200 ml mleka

50 ml ulja

100 g kačkavalja

100 g kuvanog graška

150 g šunkarice

1 kašičica seckanog peršuna

1 prašak za pecivo

Priprema:

Iseckajte šunku na kockice, narendajte kačkavalj, skuvajte grašak. Umutite jaja mikserom. Dodajte mleko, ulje, kačkavalj, grašak, šunku, brašno pomešano s praškom za pecivo, peršun i kašikom izmešajte. Sipajte u podmazan kalup za mafine i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Čačkalicom proverite da li su mafini pečeni unutra.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading