IDEALNI ZA SVE PRILIKE Pica mafini se brzo i lako prave, a deca ih obožavaju

Vesna Vukadinović

18:01

Sezonski recepti 0

Kada vam se najave iznenadni gosti, napravite ove mafine i spremno ih dočekajte.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

4 jaja

150 g šunke

100 g kačkavalja

100 g kukuruznog brašna

150 g belog brašna

100 ml ulja

1 čaša kisele pavlake

1 kašika kečapa

1 kašičica soli

1 kašičica origana

1 prašak za pecivo

Priprema:

Umutite jaja, dodajte so i mutite kratko mikserom. Dodajte kiselu pavlaku, ulje, kečap i origano i sjedinite mikserom. U drugoj posudi sjedinite obe vrste brašna sa praškom za pecivo, pa dodajte u smesu od jaja. Sjedinite mikserom. Na kraju dodajte iseckanu šunku na kockice i narendan kačkavalj i sjedinite. U kalup za mafine stavite papirne korpice pa kašikom rasporedite smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko pola sata.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading