EM LEPO, EM UKUSNO Napravite jednostavne tikvice sa sirom
Maštovito posno predjelo koje ćete stalno spremati.
Sastojci:
2 srednje tikvice
250 g biljnog sira
4 čena belog luka
1 dl maslinovog ulja
3 kašike sirćeta
Priprema:
Operite tikvice i isecite na trake. Posolite ih da bi pustile vodu. U međuvremenu, u dubljoj činiji izmešajte maslinovo ulje, sirće, zgnječen beli luk i posolite. Trake tikvica poređajte u pleh obložen pek-papirom i zapecite 15 minuta na 180 stepeni. Izvadite iz rerne, ređajte u činiju i prelijte pripremljenom marinadom. Ostavite da stoji u marinadi do sutradan, a pred služenje, sir isecite na kockice, pa svaku obmotajte tikvicem, probodite čačkalicom i prelijte s malo marinade.
Možda vas zanima:
FINO KREMASTO ZADOVOLJSTVO Rolat sa sirom i borovnicama je nešto najlepše što ćete probati
Pravićete ga za svaku posebnu priliku.
ČORBA KOJA JE OMILJENA SVIMA Jelo na kašiku od tikvica koje se i lako sprema
Ukućani će se oduševiti.
LAGANA VEČERA ZA SVA VREMENA Zapečeni spanać sa sirom zavoleće cela porodica
Nećete moći da mu odolite.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)